Gør du det forkert? Sådan skal du vende bestikket i opvaskeren

Skal gaflen vende med spidserne op eller ned? Det er ikke helt ligegyldigt

Bestikket vender rigtigt på billedet her - men der er undtagelser (Foto: Colourbox)
Bestikket vender rigtigt på billedet her - men der er undtagelser (Foto: Colourbox)

Har du nogensinde tænkt over, hvilken vej, du vender dit bestik, når du putter det i opvaskemaskinens bestikkurv? Det er faktisk ikke helt ligegyldigt, skriver det norske forbrugersite Din Side.

Ved at sætte bestikket med den beskidte ende nedad, tænker du måske, at du undgår at få snavsede fingre, og at det samtidig er nemmere at tage bestikket ud igen, når maskinen er færdig. Men faktisk skal bestikket vende med den beskidte ende opad, altså med skaftet nedad.

Lars Bo gør nøgen-rent hos jyske kvinder: ’De må også gerne røre’

Enige producenter
Din Side har spurgt en række producenter, heriblandt Electrolux, Samsung og Miele. De siger alle sammen, at den spidse ende skal vende opad.

Ifølge Electrulux medvirker det nemlig, at der ikke kommer pletter på bestikket. Samtidig bliver den del af bestikket, der skal i kontakt med mad, bedre rengjort.

Ekspert: Opbevar maden rigtigt og spar penge

Bestikskuffe er bedst
De fleste producenter af opvaskemaskiner anbefaler dog, at man køber en maskine med en bestikskuffe øverst.

- Man slipper for at tage på den del af bestikket som man spiser med, samtidig med at det reducerer risikoen for eventuelle skader, siger Stian Normann-Arvesen, der er produktchef i Miele til Din Side.

Det anbefales ikke at putte træbestik i opvaskemaskinen, men hvis du alligevel gør det, er der en undtagelse. Så skal det nemlig vende omvendt, altså med skaftet opad, for ikke at slide på træet.

Skal du på date? Så drop disse frisurer