Her er Danmarks dummeste indbrudstyve

En tyv faldt i søvn under et indbrud, og en anden glemte en lap papir med sin adresse - her er nogle af Danmarks dummeste tyve

For dumt: Disse indbrudstyve blev fanget i en helt tom forretning og kunne ikke slippe ud

Danmark er et af de lande i EU med flest indbrud i boliger. Ikke alle indbrudstyvene er dog lige heldige - eller dygtige - og vi har gravet i arkiverne for at finde nogle af de dummeste indbrudstyve frem.

Gik tilbage efter sine sko
En 21-årig mand forsøgte en aften at bryde ind i en villa i Solbjerg i Østjylland. Men takket være en årvågen nabo måtte tyven tage benene på nakken.

Tyven fik så travlt med at komme væk, at han glemte sine sko. Så dem gik han selvfølgelig tilbage efter senere på aftenen. Da han kom tilbage, ventede Østjyllands Politi i huset, og de kunne i ro og mag anholde manden.

Læs også: De 3 bedste måder at undgå indbrud på

Blaffede sig væk efter indbrud
Med favnene fulde af tyvekoster gik to indbrudstyve ud af en bolig i Høve i Odsherred, som de havde brudt ind i. De steg ind i deres bil og drejede nøglen, men pludselig holdt ejeren og hans bil i vejen. Ejeren var blevet alarmeret af et alarmsystem via en sms.

Tyvene forsøgte at mase deres bil forbi ejeren, men vejen var for smal, og de endte i stedet med at sidde fast i en snedrive. Tyvene steg ud af bilen og satte i løb med tommelfingrene i vejret, indtil en flink mand samlede dem op.

Da tyvene i Høve ikke kunne køre forbi ejerens bil, prøvede de i stedet at blaffe sig væk med alle tyvekosterne. (Foto: Arkiv/Bolius.dk)
Da tyvene i Høve ikke kunne køre forbi ejerens bil, prøvede de i stedet at blaffe sig væk med alle tyvekosterne. (Foto: Arkiv/Bolius.dk)

I mellemtiden var det lykkedes ejeren af huset at vende sin bil og køre efter dem, og han nåede at notere mandens nummerplade ned, som han gav til politiet.

Og da den flinke mand satte de to blaffere af, stod politiet klar til at give dem endnu et lift. Denne gang til politistationen.

Flygtede i bil uden hjul
En indbrudstyv var i fuld gang med at finde værdier i en bolig i Tommerup på Fyn, da han gennem vinduet fik øjenkontakt med naboen. Tyven skyndte sig væk, men stjal bilnøglerne på vej ud.

Naboen, der holdt øje med huset, mens ejerne var på ferie, afmonterede derfor for en sikkerheds skyld hjulene på bilen. Men næste morgen vågnede naboerne til lyden af indbrudstyven, der ikke kunne forstå, at bilen ikke kørte, når han trykkede speederen i bund.

Naboerne skyndte sig ud og tilbageholdte tyven, indtil politiet kom.

Læs også: Indbrudssikring af husets svage punkter

Faldt i søvn under indbrud
En beboer i et hus i Kolding kom en dag hjem og så, at en potteplante var blevet smidt gennem et vindue i huset. Huset var blevet gennemrodet, men det må have været hårdt for indbrudstyven. For da beboeren nåede op på førstesalen, lå indbrudstyven og sov.

Beboeren ringede til politiet, og da de nåede frem, sov indbrudstyven stadig, mens beboeren holdt vagt ved hans side. Det viste sig senere, at tyven var meget påvirket af medicin eller narkotika.

Vendte tilbage på krykker
En mand knuste en rude i en villa i Hvidovre og forsøgte at trænge ind. Men undervejs skar han sig så meget, at han måtte droppe indbruddet og tilkalde en ambulance.

Efter hospitalsbehandlingen vendte han tilbage til gerningsstedet på krykker. Han ventede udenfor, mens to medsammensvorne hentede værdier i boligen.

Naboer fik dog øje på det mærkværdige indbrud og tilkaldte politiet, der ikke havde besvær med at fange den tilskadekomne indbrudstyv.

Læs også: 10 ting, der får tyve til at vælge din bolig

Hoveddøren ligger nummer tre på listen over de steder, tyvene bryder ind i, når de skal tømme en bolig. Den overgås kun af stuevinduet og terrasse-/altandøren. (Foto: Arkiv/Bolius.dk)
Hoveddøren ligger nummer tre på listen over de steder, tyvene bryder ind i, når de skal tømme en bolig. Den overgås kun af stuevinduet og terrasse-/altandøren. (Foto: Arkiv/Bolius.dk)

Loggede på Facebook på stjålen computer
En mand stjal både designerstole og en computer fra en villa i Holte.

Da indbrudstyven kom hjem til sig selv senere på dagen, satte han sig på en af stolene og brugte den stjålne computer til at tjekke sin Facebook-profil.

Politiet havde dog ikke besvær med at spore sig frem til, hvilket navn indbrudstyven brugte til at logge ind, og han blev anholdt få timer senere.

Glemte bøde på gerningsstedet
Da de havde kastet en sten gennem ruden på en villa nær Aalborg, kravlede to indbrudstyve ind for at tømme huset for værdier.

Men tyvene fik sig en overraskelse, da de opdagede, at en beboer var hjemme.

Beboeren løb efter tyvene, men de slap væk i deres flugtbil. Til gengæld havde politiet ikke svært ved at finde gerningsmændene.

I boligen havde den ene af indbrudstyvene nemlig tabt en bøde med navn og adresse, som politiet selv havde givet ham. 

Solgte tyvekoster på Den Blå Avis
En kvinde havde haft indbrud, hvor hun fik stjålet dyrebare sager: En antik skrivemaskine, en lampe og nogle porcelænsfigurer.

Da kvinden dagen efter kiggede på Den Blå Avis, så hun, at der var en person, som solgte præcis den samme skrivemaskine. Senere dukker også porcelænsfigurerne op på Den Blå Avis.

Hun tilkaldte politiet, som straks efter besøgte den mistænkelige sælger. Og den var god nok: Han havde også lampen.

Nyt Danmarkskort: Se, hvor mange indbrud der er i din kommune

Denne indbrudstyv faldt og slog sig selv bevidstløs

4 kommentarer
Vis kommentarer