Her får du flest kvadratmeter for pengene

Der venter mange kvadratmeter på dig, hvis du vil investere i fast ejendom et stykke væk fra de store byer herhjemme

Byt 20 m2 på Frederiksberg ud med en villa på 184 m2. Foto: David Buchmann
Byt 20 m2 på Frederiksberg ud med en villa på 184 m2. Foto: David Buchmann

Larmende underbo? Familieforøgelse? Større armbevægelser?

Der kan være mange grunde til at skifte lejligheden ud med sit helt eget hus og få flere kvadratmeter at indrette sig på. Og hvis du er villig til at forlade de store byer, kan du få meget plads at boltre dig på for en million kroner.   

- Faktum er, at du for samme beløb kan vælge mellem en hybel på 20 kvadratmeter på Frederiksberg eller en villa på 184 kvadratmeter på Lolland. Det er en forskel, som de fleste kan forholde sig til, siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør hos Boligsiden.dk

Udsigt til Østersøen er ikke lig med et 'solgt'-skilt. Foto: Boligsiden.dk Gode råd om 10 års liggetid: Her er de usælgelige villaer

Nye tilflyttere skal hurtigt engageres i det lokale liv, ellers vil de flytte tilbage igen. Foto: Leif Tuxen Gode råd om Sådan bliver eksiljyderne lokket hjem

Men uanset prisforskellen er beliggenhed en stor del af købernes situation, både i forhold til job og livsstil. Derfor er der også færre om buddet på landet, og det spiller en stor rolle for priserne.

- Udbud og efterspørgsel følger hinanden, og sådan vil det altid være. Men i øjeblikket er der tendens til, at flere og flere får øjnene op for livet uden for byerne. Mange flytter ud for at få plads til familien og ro i hverdagen. Og især førstegangskøbere kan for alvor komme ind på markedet, hvis de bytter en lejlighed i byen ud med en villa i provinsen, siger Birgit Daetz.

Lille 'penthouse' tæt på Amager Strand. Foto: Home Gode råd om Find en lejlighed til under en million i studiebyerne

Top 10: Her får du flest kvadratmeter for pengene

Hvis du overvejer at flytte væk fra storbyen for at komme tættere på naturen, kan det betale sig at kaste et blik på vores top 10 over, hvor i landet du får flest kvadratmeter for pengene:

 

Kommune & region Kvm Pris/kvm
Lolland, Vest- og Sydsjælland 184 5420 kr.
Tønder, Sydjylland 183 5455 kr.
Lemvig, Vestjylland 180 5541 kr.
Ærø, Fyn 167 5985 kr.
Langeland, Fyn 155 6430 kr.
Skive, Vestjylland 150 6658 kr.
Thisted, Nordjylland 145 6887 kr.
Bornholm 143 6983 kr.
Vejen, Sydjylland 138 7246 kr.
Ringkjøbing-Skjern, Vestjylland 137 7273 kr

 

Til sammenligning får du 20 kvadratmeter på Frederiksberg.

Listen viser den gennemsnitligt udbudte kvadratmeterpris og viser, hvor mange kvadratmeter du kan få for en million kroner.

38 kommentarer
Vis kommentarer