Januarudsalg: Her er de billigste huse i Danmark lige nu

Det billigste hus i udbud lige nu står til sølle 75.000 kroner. Og faktisk er der to af slagsen med det beskedne prisskilt. Det ene ligger i Nakskov på Lolland og det andet i Thy

Et hus til under 100.000 kroner er meget sjældent indflytningsklart. Foto: Boligsiden.dk
Et hus til under 100.000 kroner er meget sjældent indflytningsklart. Foto: Boligsiden.dk

Er du på jagt efter en ny bolig, men er budgettet stramt, og ekkoet i sparegrisen ekstra rungende efter en økonomisk hård julemåned? Tro det eller ej, men det kan rent faktisk lade sig gøre at blive husejer for under 100.000 kroner.

Vilde millionhandler: Her er de dyreste villaveje i Danmark

Og ikke overraskende skal vi ud i yderområderne for at finde de billigste huse. Nakskov på Lolland er repræsenteret to gange i top tre, hvor den tredje bolig skal findes i det nordjyske i Thy.

Er din vej på listen? Her bliver husene solgt hurtigst

Husenes tilstand
Afstanden til landets store byer er dog langt fra eneste faktor i prisen. Også husenes generelle tilstand spiller en afgørende rolle.

- Et hus i det prisleje er meget sjældent indflytningsklart. Så hvis du overvejer at byde på en af de helt billige boliger, er det bestemt en fordel, hvis du er ferm med en hammer eller drømmer om at rive ned og bygge nyt, siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør hos Boligsiden.dk

Her er sommerhusene, vi klikkede mest på i 2016

Hun pointerer desuden, at det ud over beliggenhed og stand også har afsmitning på prisen, hvis huset er fredet, da det stiller større krav til en eventuel renovering.

Vi har samlet syv huse, der alle har en udbudspris på under 100.000 kroner.

Tilegade 21, 4900 Nakskov

Det lille byhus i Tilegade på Lolland har siden 1859 fungeret som beboelse/smedje, og i de seneste 30 år som arbejdende smedjemuseum. Ejendommen kategoriseres som totalskadet, og nedrivning anbefales derfor. Der er registreret 113 kvm i hovedhuset, 33 kvm tilbygget baghus og 118 kvm smedjeværksted.

Udbudspris: 75.000 kr.

Nørregade 12A, Hvidbjerg, 7790, Thyholm

I Hvidbjergs bymidte på Thyholm, er der mulighed for at opføre et nyt, lille hus på den blot 355 kvm store grund. Selve boligen på 127 kvm står klar til nedrivning – der er dog ingen byggepligt. Huset, der er opført i 1890 er sammenbygget med nabohuset.

Udbudpris: 75.000 kr.

Øster Nordlundsvej 19, 4900 Nakskov

Her får du et godt håndværkertilbud på en grund på over 1.000 kvm. Til ejendommen, der opvarmes af brændeovn, hører en udhusbygning med støbt gulv til. Boligen ligger fem minutters kørsel fra Horslunde By med købmand, skole og daginstitutioner.

Udbudspris: 95.000 kr.

Smedegade 21, Ketting, 6440 Augustenborg

Hvis du har hænderne skruet godt på og er klar til en udfordring, er den fredede ejendom i Ketting på Als, det perfekte projekt. Boligarealet er på 116 kvm, og grunden er 443 kvm. Renoveringen skal foregå i samarbejde med Sønderborg Kommune og Kulturarvstyrelsen.

Udbudspris: 95.000 kr.

Snødevej 91, Snøde, 5953 Tranekær

Huset, der kan bruges som helårs- eller fritidsbolig, er fra 1892, og det samlede etageareal på 180 kvm trænger til en kærlig hånd. Dog er der for den rette køber mulighed for at indrette en fin bolig efter eget ønske. Huset ligger i Snøde på Nordlangeland, og både skole og indkøb er i gåafstand. Strand og skov kan nås på få minutter på cykel.

Udbudspris: 99.000 kr.

Johngårdsvej 13, 6870 Ølgod

Den lille villa i Ølgod er ikke hvilken som helst villa. Det er den kendte bygmester Peder Holden Hansens eget hus. Og det er placeret i landlige og billedskønne omgivelser med udsigt til smukke marker. På grund af husets historie, er det fredet.

Udbudspris: 99.000 kr.

Højrupvej 5, Hillerslev, 5750 Ringe

Ejendommen, der ligger på en 865 kvm stor grund, sælges som projekt eller med henblik på nedrivning. Huset ligger på Fyn nær Ringe, der tidligere husede den hedengangne Midtfyns Festival, og er i dag tilsluttet med offentlig vand og el og opvarmes med oliefyr.

Udbudspris: 99.000 kr.