Annonce:
Annonce:

Må du klippe hækken ind til naboen, som du vil?

Hvor højt må du lade hækken vokse ind til din nabo? Og skal du spørge naboen, før du klipper den? Se svaret her

Der er regler for din nabohæk. Bl.a. skal du blive enig med naboen, før du begynder at klippe hækken. Foto: Berit Rørbøl
Der er regler for din nabohæk. Bl.a. skal du blive enig med naboen, før du begynder at klippe hækken. Foto: Berit Rørbøl
Annonce:
Følg Gode råd

Har du en hæk i skellet ind til din nabo, har I fælles vedligeholdelsespligt for hækken. Du skal være enig med din nabo om, hvordan I klipper fælles hæk. 

Ved uenighed kan I bestille et hegnssyn, der afgør retningslinjer og udgifterne til synet. 

Læs også: Hæk og hegn i skel - her er de vigtigste regler

Hækkens placering afgør pligter
Hegnsloven skelner mellem tre typer hegn:

  • Fælleshegn: Det hegn, der står lige i skellet. Naboer deles om vedligeholdelse og udgifter hertil.

  • Eget hegn: Hegn, der følger skellinjen, men i en afstand af op til 1,75 meter fra skellet. Ejeren af grunden står for vedligeholdelse.

  • Indre hegn: Hegn, der ikke følger skellet eller står længere inde på din grund end 1,75 meter fra skellet. Er ikke omfattet af hegnsloven.

Læs også: Må du frit male plankeværket på din side af skel?

Annonce:

Sådan er reglerne for din nabohæk
Det er de to naboer indbyrdes, der aftaler forholdene for deres fælles hæk. Ved uenigheder eller som vejledning kan du bruge følgende regler fra Hegnsloven, der gælder for fælleshegn i boligområder:

  • Bliv enig med naboen. Du og din nabo må selv bestemme hækkens højde, så længe der ikke er særlige regler i lokalplaner eller servitutter for jeres område. Det undersøger du hos din kommunes tekniske forvaltning.

  • Max. to meter høj hæk - en gang om året. Ifølge reglerne i Hegnslovens § 18 stk. 3 kan man kræve, at hækken klippes ned til 2 meter én gang om året.

  • Hvor tit skal du klippe hækken? Der er ingen regler for, hvor tit hækken skal klippes. Du kan kan klippe din egen side af hækken så tit, du vil, og toppen af hækken, som I kan blive enige om - det vil ofte være en gang om året. Hvis hegnssynet skal afgøre en strid, vil det ofte være, at hækken klippes ned til den aftalte højde en gang om året.

  • Annonce:

    Hvad gør du, hvis naboen ikke klipper hækken? Hvis I som naboer ikke kan blive enige om vedligeholdelse af hækken, og hvor høj den skal være, kan I få hegnssynet til at afgøre sagen (mod betaling). Drejer uenigheden sig om højden, vil afgørelsen typisk ende på 1,8-2 meter. Kontakt din kommune for at få oplysninger om dit lokale hegnssyn. Det bedste, I som naboer kan gøre, er dog selv at blive enige.

Læs også: Hegnsloven og hegnsyn

--------- SPLIT ELEMENT ---------

Fakta om Bolius

Videncentret Bolius er ejet af Realdania.


Videncentret Bolius er ikke-kommercielt og sælger hverken produkter eller tjenester.

 

Hvis du har kommentarer til artiklen, kan du skrive til red@bolius.dk.

--------- SPLIT ELEMENT ---------

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.
Annonce:
En formand, der gør, hvad der bliver sagt
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Annonce: