Annonce:
Annonce:

Påskejagt: Her finder du de billigste sommerhuse

Træerne blomstrer og fotograferes, børnene slæber karse pakket ind i en papkylling med hjem, og mæglerne lægger den ene bolig efter den anden på nettet

Smukke sommer-Danmark. Foto: Ernst Van Norde
Smukke sommer-Danmark. Foto: Ernst Van Norde
Annonce:
Følg Gode råd

Det er blevet påske, og det er ikke kun sæson for æg  - påsken markerer for mange også sæsonstarten for boligmarkedet og kampen blandt køberne for at finde det perfekte sommerhus.

Der kan dog være mange penge at spare, hvis man vælger det billigste sommerhusområde frem for det dyreste af slagsen. Det viser en opgørelse af udbudspriserne for fritidshuse fra den uafhængige boligside Boliga.

Udbudspriserne kan bruges som et pejlemærke, når man leder efter det perfekte område, men processen er længere derfra. Det forklarer boligøkonom i Nordea, Lise Nytoft Bergmann:

Annonce:

- Man skal tænke over, hvilket område man vil bruge sine ferier og weekender i, og så se på, hvor meget husene der er udbudt til. Når det er gjort, skal man en tur i banken, inden man opgør, om det er beliggenheden eller antallet af kvadratmeter, der er vigtigst. Det er sjældent, man kan få begge dele, siger hun.

- Derefter er det med at bruge værktøjerne på nettet til at vurdere, om udbudsprisen også er rigtig i forhold til salgspriserne og forhandlingsrabatten.

Mest for pengene får man ifølge mæglernes udbudspriser i Lolland Kommune. For her er ikke alene masser af kystlinje - der er også en udbudspris på blot 10.579 kroner pr. kvadratmeter.

Altså vil man kunne købe sig et standardsommerhus på 75 kvadratmeter for blot 793.425 kroner, hvis man accepterer sælgers pris.

Penge at spare
Bor man i Nordjylland, og vil man både have huset til en god pris og i en kort afstand fra bopælen, er det måske en god idé at vende blikket mod Vesthimmerlands Kommune.

Her har mæglerne udbudt husene til landets næstlaveste priser. Det betyder ifølge Boliga, at man kommer til at betale 11.850 kroner kvadratmeteren - hvis man da ikke forhandler sig lidt rabat hjem i sidste runde.

Annonce:

Og var en tur til Lolland ikke lige sagen for sjællænderne, kan det være en idé at køre til Holbæk Kommune, hvor man finder sommerhusområder ved Tuse Næs og på Orø.

Her koster en kvadratmeter sommerhus blot 11.890 kroner kvadratmeteren, hvilket giver det fiktive standardhus på 75 kvadratmeter en pris på 891.750 kroner.

De dyreste sommerhuse er i Helsingør Kommune, hvor udbudskvadratmeterprisen er på 37.730 kroner, ikke mindst på grund af prisniveauet i rigmandsenklaven Hornbæk.

Her kan du se, hvor meget et sommerhus koster i de enkelte kommuner.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
Politiske skandaler har siden 2003 udløst 12 kommissioner
Annonce:

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: