Registrer din elvarme og spar op til 9000 kr. om året

Nye regler betyder, at du kan gå glip af mange tusinde kroner om året, hvis det ikke er registreret i BBR, at du har elvarme eller varmepumpe. Læs, hvad du skal gøre

En boligejer med fuldt elopvarmet bolig med elpaneler får en afgiftsbesparelse på ca. 9000 kr. om året, hvis registreringen i BBR er rigtig. (Foto: Torben Klint)
En boligejer med fuldt elopvarmet bolig med elpaneler får en afgiftsbesparelse på ca. 9000 kr. om året, hvis registreringen i BBR er rigtig. (Foto: Torben Klint)

Det kan blive en dyr fornøjelse, hvis din bolig er varmet op med varmepumpe eller elvarme, og det ikke er registreret i Bygnings- og Boligregistret (BBR).

Nye regler på elmarkedet betyder, at du ikke får den nedsatte afgift på el til varme, hvis det ikke er registret, at din bolig varmes op med el som primær opvarmningsform, og det kan koste dig tusindvis af kroner hvert år.

Hvis dit hus er registreret korrekt i BBR, får du en reduktion på 62,75 øre pr. kWh for den del af dit forbrug, der er højere end 4.000 kWh om året.

Det samme gælder sommerhuse, der har en tidsbegrænset godkendelse til helårsbrug. Det er ikke muligt at få besparelsen, hvis du har en anden type sommerhus.

Læs også: Luft til luft-varmepumper til sommerhuse

Gå ikke glip af besparelse
- Vi opfordrer elvarmekunder til at tjekke deres registrering i BBR efter de nye regler på elmarkedet trådte i kraft den 1. april 2016. For de kan risikere at gå glip af et beløb på mellem 3000 og 9000 kr. årligt i nedsat elvarmeafgift, siger Filip Marott Sundram, afdelingschef i Dansk Energi.

En boligejer med fuldt elopvarmet bolig med elpaneler får en afgiftsbesparelse på ca 9000 kr. om året, hvis registreringen i BBR er rigtig. En boligejer, der opvarmer sit hus med varmepumpe, får omkring 3000 kr.

Omkring 93.000 danske boliger har elvarme, mens ca. 70.000 boliger bliver opvarmet med varmepumpe, anslår Dansk Energi.

Se tema: Varmepumper

Godkendelse til elvarmesats ændret
Tidligere blev godkendelsen til elvarmesats baseret på en attest fra kommunen og en registrering hos elnetselskabet. Men fra 1. april 2016 er reglerne blevet ændret, og det betyder, at ikke alle er registreret korrekt. Er du en af dem, betyder det, at du ikke får den nedsatte elvarmeafgift.

 Ifølge Dansk Energi kan de fleste kunder, der har elvarme eller varmepumpe, få den nedsatte afgift. (Arkivfoto: Bolius)
Ifølge Dansk Energi kan de fleste kunder, der har elvarme eller varmepumpe, få den nedsatte afgift. (Arkivfoto: Bolius)

En række elnetselskaber har lavet kontroludtræk hos Energinet.dk for at tjekke, om kunderne er registreret rigtigt. Efterfølgende har de kontaktet de kunder, der ikke var det, oplyser Dansk Energi.

Læs også: El-gulvvarme

Undgå ærgrelser
Men det er ikke sikkert, at alle kunder, der ikke er registreret korrekt, har fået noget at vide.

- Vi håber, at elvarmekunderne er opmærksomme og vil bruge et kvarters tid på at sikre sig mod de ærgrelser, man kan undgå, opfordrer Filip Marott Sundram.

Ifølge Dansk Energi kan de fleste kunder, der har elvarme eller varmepumpe, få den nedsatte afgift.

- Der kan være tvivlstilfælde, hvis man både er erhverv og privat. Her har vi efterspurgt en afklaring hos SKAT, men afventer endnu svar, siger Filip Marott Sundram.

Få flere gode råd med Husets Kalender.

2 kommentarer
Vis kommentarer