Så høj er grundskylden i din kommune frem til 2019

Flere boligejere slipper for at betale mere i grundskyld fra 2016-2019, mens andre vil opleve store stigninger. Se, hvordan det vil gå i din kommune

Se på listen, om grundskylden stiger eller falder i din kommune. (Foto: Tommy Verting)
Se på listen, om grundskylden stiger eller falder i din kommune. (Foto: Tommy Verting)
Følg Gode råd

Langt færre boligejere end tidligere vil komme til at opleve store stigninger i grundskylden i de kommende år.

Ifølge beregninger fra Danske Bank vil grundskylden for et gennemsnitligt hus enten forblive den samme eller falde en lille smule i 26 kommuner fra 2016-2019.

- Beregningen viser, at der år for år vil være færre og færre, der oplever, at deres grundskyld stiger. Det skyldes, at vurderingen af ejendommen ikke stiger - den vil fortsat være vurderingen fra 2011 minus 2,5 procent, og minus 5 procent enkelte steder, siger Las Olsen, cheføkonom i Danske Bank.

- Den stigende grundskyld skyldes alene, at stigende grundvurderinger frem til 2011 endnu ikke er slået fuldt igennem i den skat, man faktisk betaler alle steder. Men flere og flere vil indhente det tabte i løbet af de kommende tre år, lyder det fra cheføkonomen.

Danmarkskort: Se, hvor meget grundskylden stiger i din kommune

Grundskyld stiger hvert år i 36 kommuner
Det er dog stadig langt fra slut med stigende grundskyld. I 36 kommuner vil grundskylden for et gennemsnitligt hus stige hvert år. Og i 22 kommuner skal ejerne af et gennemsnitligt hus betale mindst 20.000 kr. i grundskyld i 2019.

Top og bund

Toppen  - grundskyld i 2019
Her skal borgerne betale mest i grundskyld i 2019 (grundskyld for et gennemsnitligt hus):

• Frederiksberg: 55.577 kr.

• Rudersdal: 48.975 kr.

• København: 45.177 kr.

• Hørsholm: 43.462 kr.

• Lyngby-Taarbæk: 40.927 kr.

 

Bunden - grundskyld i 2019
Her skal borgerne betale mindst i grundskyld i 2019 (grundskyld for et gennemsnitligt hus):

• Morsø: 3.015 kr.

• Tønder: 3.157 kr.

• Vesthimmerland: 3.363 kr.

• Skive: 3.633 kr.

• Vejen: 3.683 kr.

 

Kilde: Danske Bank

Beregningerne forudsætter, at reguleringsprocenten er syv (det højst mulige) i årene 2017-2019, og at den kommunale grundskyldspromille er uændret. Flere vil altså f.eks. opleve stigninger, hvis en kommune vælger at sætte grundskyldspromillen op.

Læs også: Ny finanslov: Ingen stigning i grundskyld i 2016

Risiko for stor stigning i grundskyld efter 2019
Ifølge skatteministeren vil den nuværende ejendomsvurdering, der har indflydelse på grundskylden, også gælde i 2018. Men planen er at få lavet et nyt vurderingssystem, fordi det nuværende, der er på stand by, var alt for upræcist.

Da ingen endnu ved, hvordan det nye vurderingssystem bliver skruet sammen - i teorien kan det også blive helt droppet, så du f.eks. i stedet for grundskyld og ejendomsskat skal betale skat af det, du tjener på at sælge din bolig - er det svært at vide, hvordan regningen bliver efter 2019.

Læs også: Hvad betyder det for dig, hvis grundskylden fjernes?

- Men boligkøbere og boligejere skal være opmærksomme på, at der ligger en risiko for markant højere skat i de nye vurderinger. For det første må man gå ud fra, at en ny vurdering i 2018 vil vise væsentligt højere grundværdier end en vurdering fra syv år tidligere. For det andet kan der ske store skift for den enkelte ejendom, når metoden bag vurderingen ændres, siger Las Olsen.

Mere fra Ekstra Bladet+

Den 4. november 2020 forgreb Danmarks regering sig på demokratiet

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind