Så tit skal du vaske din BH

Ad! De fleste kvinder vasker slet ikke deres BH tit nok

De fleste kvinder vasker slet ikke BHen tit nok. (Foto: TARGET PRESS / RAFA CROS)
De fleste kvinder vasker slet ikke BHen tit nok. (Foto: TARGET PRESS / RAFA CROS)

Hånden på hjertet: Hvor tit vasker du din BH?

Der er ikke nogen fast regel, men dermatologer anbefaler, at du vasker BHen, når du har haft den på to eller tre gange.

Hvis du næsten aldrig sveder og virkelig hader at ordne vasketøj, så kan du måske slippe afsted med hver femte gang. Men selv det har vi svært ved at svinge os op på, siger Josh Zeichner, som er dermatolog på Mount Sinai Hospital i New York.

- Hvis man spørger helt almindelige kvinder, så gør de det ikke. De vasker meget sjældnere, end de burde, siger Josh Zeichner til magasinet Shape.

Man skal sende BHen til vask, selv hvis den ikke lugter grimt (indrøm det! Vi laver alle sammen lugtetesten!) eller ser særlig beskidt ud.

- Stof, der sidder tættere på kroppen, bliver mere udsat for sved, kropsolie, skidt og bakterier og skal derfor vaskes oftere, forklarer han.

Større bryster, mere skidt
I gennemsnit producerer vi en liter sved, 40 gram hudolie, 10 gram (to milliarder) hudceller og 10 gram salt om dagen. Det bliver til endnu mere, hvis du træner. Alt det ender i dit tøj som usynligt snavs.

Jo større bryster, du har, desto mere sved, hudolie og skidt kan din BH få samlet op.

Det er endnu vigtigere at få vasket i sommervarmen, hvor varme, fugtighed og ekstra sved kan få ekstra bakterier til at formere sig.

Bakterier formerer sig særlig hurtigt i en svedig BH. Det kan give hudirritation, svamp og bumser. Altså er der heller ikke nogen forhandlen: Sports-BHen skal vaskes efter hver brug. Det gælder også yoga-bukserne.

Det er bedst at vaske sin BH i en vaskepose. De fås ned til cirka 20 kroner.

64 kommentarer
Vis kommentarer