Annonce:
Annonce:

Sådan finder du en lejebolig

Det kan være et fuldtidsjob at finde en lejebolig, hvis du ønsker at bo i enten København, Aarhus, Odense eller Aalborg. Få inspiration til din søgning og øg dine chancer for et liv i storbyerne her

Det kan være svært at finde en lejebolig i storbyerne. Det er derfor en god ide at søge bredt og tænke kreativt. Foto: Jesper Ray, Bolius Boligejernes Videncenter
Det kan være svært at finde en lejebolig i storbyerne. Det er derfor en god ide at søge bredt og tænke kreativt. Foto: Jesper Ray, Bolius Boligejernes Videncenter
Annonce:
Følg Gode råd

Det kan være lettere at finde en nål i en høstak end en lejebolig til en billig leje i landets større byer.

Hvis du skal øge dine chancer, kan det derfor være en god idé at tænke lidt kreativt og udvide søgefeltet.

Læs også:  Eje, leje eller andel – hvad skal du vælge?

Søg flere boligformer
Det betyder dog ikke, at du bør undlade at søge på de mest populære og indlysende steder. Når du er på udkig efter en lejebolig, er du nødt til at prøve alle muligheder på boligportaler og Facebook. Det er også en god idé at gå efter forskellige boligformer, så du både søger efter lejligheder og enkeltværelser, kollegier og bofællesskaber/kollektiver.

Læs også:  Depositum ved leje af lejlighed: Sådan får du (noget af) det tilbage

Annonce:

Start med det oplagte og søg eksempelvis 'kollegie' / 'kollegium' og et bynavn i Google og se, hvad der kommer frem.

Hvad er en rimelig leje?

Det kan være svært at vurdere, hvad den præcise leje er for en bolig. Lejernes Landsorganisation, LLO, vurderer, at 80 pct. af lejerne betaler for meget. Kontakt huslejenævnet, hvis du er i tvivl, og ellers er her et par tommelfingerregler:

  • Du skal ikke betale mere end 1.500 kr. pr. m2 pr år, hvis ikke lejemålet er spritnyt. Det er kun de færreste lejemål, der kan leve op til det, og derfor vil lejen næsten altid skulle ligge lavere end dette.
  • Hvis du betaler 1.300 kr. pr. m2 pr år for et sted med nyt bad og køkken, er det på kanten af, hvad det må koste, medmindre det er et helt nyt bad og køkken.
  • Hvis du betaler 1.000 kr. pr. m2 pr år uden nyt køkken og bad, er det for dyrt.

På huslejenævnets hjemmeside finder du afgørelser om huslejens størrelse fra hele landet. Afgørelser er især relevante for Aarhus og København, hvor efterspørgslen efter lejeboliger er høj, og nogle udlejere derfor fristes til at tage en for høj husleje.

Gode steder at søge
Internettet tilbyder talrige søgemuligheder, men ikke alle boligportaler er lige seriøse. Som udgangspunkt kan du gå ud fra, at hvis der er udbudt en billig leje-lejlighed på en portal og lejligheden stadig ligger på nettet efter nogle få dage, så er der enten tale om fusk eller sløseri med opdatering af portalen.

Vær opmærksom på, at mange portaler dyrker en salgsfremmende strategi, hvor brugerne aktivt skal framelde sig efter eksempelvis at have betalt for en introperiode på tre dage eller et abonnement for en måned.

Læs hele artiklen her

Fakta om Bolius

Videncentret Bolius er ejet af Realdania.


Videncentret Bolius er ikke-kommercielt og sælger hverken produkter eller tjenester.

 

Hvis du har kommentarer til artiklen, kan du skrive til red@bolius.dk.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:

... Røveri, narko og drabforsøg

Imperiets skødehunde
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

... Se tv-kokkens favorit

Annonce:

nyt billede

Bagholdet

Annonce:
Annonce: