Sådan kommer du af med bænkebidere

En bænkebider er ikke et skadedyr, og selvom der er mange af dem, kan de ikke gøre nævneværdig skade - vil du alligevel af med dem, får du de bedste råd her

Bænkebidere er helt harmløse og trives kun i boligen, hvis der er tilpas fugtigt. (Foto: Bolius)
Bænkebidere er helt harmløse og trives kun i boligen, hvis der er tilpas fugtigt. (Foto: Bolius)

Hvis du har bænkebidere indendørs, betyder det med stor sandsynlighed, at der er for fugtigt.

Bænkebidere ånder gennem gæller og er det eneste landlevende krebsdyr. De er nødt til at opholde sig fugtige steder, ellers vil de tørre ud. Ved at sænke luftfugtigheden, f.eks. med forbedret ventilation, kan du fjerne bænkebidernes levevilkår.

Hvis dine rum ellers er tørre, vil bænkebiderne udtørre og dø af sig selv og kan fjernes med en støvsuger. Er dit hus derimod meget fugtigt, vil det være godt at få det tjekket af en bygningskyndig rådgiver.

Fortsætter bænkebiderne med at være et stort problem, efter at huset er tørret, kan du bruge insektpudder, som bl.a. fås i havecentre. Da bænkebidere er lyssky, skal du pudre ind i de sprækker og kroge, hvor de gemmer sig.

Bænkebidere trives godt i bunker af haveaffald, rådne, visne blade og gammel halm, og de bunker kan være frugtbare udklægningssteder. Derfra kan de komme ind i huset, så har du nogle bunker tæt på huset, er det en god idé at fjerne dem.

Læs mere: Mangler du et overblik over opgaverne i huset? Prøv vores Husets Kalender

Slip for bænkebidere i drivhuset
Bænkebidere i drivhuset gør ikke nogen større skade, selvom de lever af plantedele. Er der bænkebidere i meget stort antal, kan de dog beskadige de spæde skud.

For at få bænkebiderne væk kan du udnytte deres trang til fugt. Gennemvæd en god tyk stofsæk, f.eks. en gammeldags jutesæk, og læg den på gulv eller fliser. Når bænkebiderne har søgt ind i det fugtige mørke, kan du feje dem op og flytte dem væk fra hus og drivhus.

Læs mere: Se Bolius store tema om kryb i huset

7 kommentarer
Vis kommentarer