Annonce:
Annonce:

Sådan renser du nemmest tagrenden

En tom sodavandsflaske kan nemt laves om til en lille skovl, der passer perfekt ned i en tagrende. Læs også, hvor tit tagrender bør tømmes for snavs

Husk at lade skruelåget sidde på flasken, så vand fra tagrenden ikke løber ned i dit ærme. Foto: Tommy Verting, Videncentret Bolius
Husk at lade skruelåget sidde på flasken, så vand fra tagrenden ikke løber ned i dit ærme. Foto: Tommy Verting, Videncentret Bolius
Annonce:
Følg Gode råd

Et godt tip, når du skal tømme husets tagrender, er at bruge en gammel sodavandsflaske eller lignende. Sådan en kan nemlig hurtigt laves om til et redskab, som gør det nemt at skovle blade, grene og snavs op fra tagrenden.

Tag en 1½ liters sodavandsflaske og skær et skråt snit igennem flasken. Start i den ene side omkring midten og skær ca. 30 grader skråt nedad. Nu fungerer den som øse, der passer perfekt ned i tagrenden, og det er nemt at tage blade og andet snavs op.

Læs også: Ekspert: Tagrensning og algebehandling er ren kosmetik

Tøm tagrenden med hænderne eller en tagrendeskovl
Tag et par havehandsker på og saml alle blade og fyrrenåle op fra tagrenden. Du kan også købe en tagrendeskovl i diverse trælaster.

Annonce:

Bagefter fejes tagrenden med en lille håndkost. Når tagrenden er helt renset, bør den spules med vand. Så bliver tagrenden helt ren, og du kan tjekke, om den har det rigtige fald ned mod nedløbet.

Beskyt tagrenden: Sæt stigen mod et bræt
Hvis du sætter en stige mod tagrenden, når du skal rense den, er det en god idé at sætte stigen mod et bræt, så du ikke bøjer tagrenden.

Slå 2 brædder på ca. 80 cm i længden sammen vinkelret på hinanden, så de danner et 'L' Det ene bræt skal ligge ned i tagrenden, det andet på ydersiden og skåne denne.

Læs også: Reparation af inddækninger og tagrender

Hvornår bør du tømme tagrenden?
Det er en god ide at tømme og rense tagrenderne efter løvfaldet om efteråret. På den måde sikrer du, at de er klar til at modtage de store mængder regn og sne, der falder i efterårs- og vinterperioden.

Men derudover bør du tømme husets tagrender, når de trænger til det. Hvor ofte det er tilfældet, kan variere meget fra hus til hus.

Annonce:

Hvis du har meget mos på taget, skal dine tagrender tømmes og renses oftere, fordi mosset falder ned i tagrenderne og stopper dem til. Det samme gælder, hvis der står træer tæt på dit hus.

Det betyder nemlig, at smågrene og blade finder vej ned i tagrenderne. I disse tilfælde kan det være nødvendigt at rense tagrender cirka en gang om måneden.

Hvis du ikke døjer med mos på taget, og der ikke står træer i nærheden, bør du tømme din tagrender minimum hvert halve år.

Sørg derfor for at jævnligt at tjekke, om renderne trænger til at blive tømt.

Kilder: Videncentret Bolius


Vidste du, at der findes en stor pose penge, som boligejere kan søge om tilskud fra til energioptimering af deres hus eller lejlighed? Læs mere om Bygningspuljen her.

--------- SPLIT ELEMENT ---------

Fakta om Bolius

Videncentret Bolius er ejet af Realdania.


Videncentret Bolius er ikke-kommercielt og sælger hverken produkter eller tjenester.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
Det er uforståeligt, at Pytlick er hoppet på den saudiske sportswashing-vogn

Udforsk Ekstra Bladet+

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: