Sådan skaber du et nyt hjem - helt gratis!

Har du også et sløjt budget, men stor lyst til forandring? Her får du tips til 8 make-overs, der ikke koster en krone

Foto: Hans Christian Jacobsen/Polfoto
Foto: Hans Christian Jacobsen/Polfoto

Det er nemt at bilde sig selv ind, at man er nødt til at købe sig til de detaljer, der fuldender indretningen. Men det er langt fra sandt - man kan faktisk komme meget langt med de ting, man allerede har derhjemme!

Lad dig inspirere af disse 8 idéer, der alle har én ting til fælles; de er fuldkommen gratis.

Roter bøgerne…

Bøger bringer liv til indretningen, det ved alle. Men de billige paperbacks, der har været med på ferie og fået for meget sol og saltvand, er altså ikke kønne at se på. Prøv lige at rotere bunken en gang, og lad de naturfarvede blade vende ud mod rummet til en forandring.

…og også gulvtæppet

Det er ikke noget, man tænker over, men de fleste gulvtæpper er faktisk lige smukke på begge sider. Prøv at vende dit og se - forandring fryder!

Læs også: opdatér badeværelset for under 1.000 kroner

Hæng en sengegavl

Bløde sengegavle i luksuriøst fløjl er da flotte, men hvis budgettet strammer til, må man tænke i andre baner. Har du et par gardiner liggende hjemme i gemmerne? De kan se overraskende flotte ud bag sengen. Og selv om gardiner måske ikke fungerer så godt som rygstøtter, indrammer de sengen smukt og tilfører et varm udtryk.

Alle for én

Man kan let stirre sig blind på indretningen og ikke se skoven for bare træer. Du har helt sikkert en masse smukke ting, der ville tage sig bedre ud et andet sted. Desværre kommer mange af os tit til at sprede os alt for meget, når vi indretter med små pyntegenstande. Prøv i stedet at sætte alle dine favoritting sammen på et fad, en kommode eller i en vindueskarm, og oplev, hvordan stillebenet trækker blikke.

Slib et møbel

Al respekt for maling - men sommetider kan den bedste løsning være at fjerne den. Kør lidt sandpapir over et gammelt træmøbel, så får det et fint, patineret look.

Tøm rammerne

Det lyder måske lidt underligt, når nu vi foreslår, at du hænger gamle sager op på væggen, men billedet her kan forhåbentlig overbevise selv skeptikeren. Brug tomme billederammer, og gør din vægkunst både personlig og unik.

Udnyt den sidste dråbe maling

De fleste har en halv bøtte overskydende maling stående et eller andet sted - for vi køber jo altid hellere for meget end for lidt! Giv de sidste klatter maling et formål ved at male et møbel, en gulvliste eller endda døren. Det her med ensfarvede rum er super in lige nu, så hold dig ikke tilbage!

Spredte småbuketter

At købe afskårne blomster og ‘fredagsbuketter’ er ikke ligefrem øverst på listen, når bankkontoen er halvsløj. Ty derfor til fine kviste og enlige blomster i minivaser. Du kan for eksempel bruge vandglas, og kvistene er nemme at finde i parken.

Endnu et budgettrick er at gemme de blade, du klipper af bunden af en buket (hvis du alligevel skulle købe dig en lille blomst), inden den sættes i vand. Bladene ser fine ud i bittesmå vaser og kan virkelig give liv til de tomme hylder.

Houzz er en hjemmeside og app-tjeneste om arkitektur, indretning, dekoration og forbedring af hjemmet.

Houzz forbinder millioner af boligejere, bolig- og designentusiaster og boligeksperter over hele verden, som søger inspiration, rådgivning, køb af produkter og professionelle hjælp.