Sådan slipper du for myrer i huset

Der findes kun én måde, du kan slippe helt af med myrerne i dit hus på - her er løsningen

Myrepudder, lokkedåser eller kogende vand er midler til at komme problemet med myrer i huset til livs. Stærkere sager som gift kan også være en løsning. (Foto: Arkiv/Bolius)
Myrepudder, lokkedåser eller kogende vand er midler til at komme problemet med myrer i huset til livs. Stærkere sager som gift kan også være en løsning. (Foto: Arkiv/Bolius)

De kravler i små slanger hen over gulvet, op ad skabslåger og på bordpladen i jagten på en krumme eller to.

De myrer, der kommer ind i huset, bor ofte i et myrebo, der ligger under betongulvet i boligen eller langs soklen udenfor.

Hvis du vil være sikker på at slippe af med myrer i dit hus, er der kun én ting at gøre: Find myreboet og ødelæg det, hvis det er muligt.

Læs også: Kan kaffe eller kanel stoppe myrer?

Sådan bekæmper du myrer i din bolig
1. Find myreboet.

2. Hvis boet er i huset under betongulvet: Du kan ikke ødelægge boet - med mindre du hugger betongulvet op. Forsøg i stedet at komme myrerne til livs med myrelokkedåser.

3. Hvis myreboet er andre steder i boligen: Læg myrepudder, der er godkendt til bekæmpelse af myrer og/eller krybende og kravlende insekter, så langt ind i boet, du kan. Fjern evt. paneler, dørlister eller gulvbrædder for at komme langt nok ind.

4. Hvis boet er udendørs: Hvis boet er i jorden, kan du grave ned i boet og hælde kogende vand derned.

Læs også: Undgå invasion af myrer, mens du er på ferie

Brug insektmiddel med langtidsvirkning
En anden mulighed mod myrer er insektmidler.

Vælg nogle, der er godkendt til bekæmpelse af myrer og/eller krybende og kravlende insekter. Det er vigtigt, at der på midlet står, at det har en vis langtidsvirkning.

Langtidsvirkning betyder, at stoffet er virksomt i dage eller uger, efter du har sprøjtet det ud.

Virkningens længde er afhængig af, hvilken overflade du har sprøjtet det på. F.eks. vil du næsten ikke have nogen langtidsvirkning på rå beton, så her kan insekterne gå hen over overfladen igen i løbet af få dage. På glaserede fliser holder virkningen meget længere, måske uger.

Læs også: Love og regler om bekæmpelse af skadedyr

Er der meget sollys på den behandlede overflade, vil det nedbryde stoffet og virkningstiden nedsættets. Omvendt vil virkningen i mørke kunne vare længere.

73 kommentarer
Vis kommentarer