Se dem her: Gamle campingvogne der overrasker

En campingvogn er ikke bare en campingvogn. Se her, hvordan du kan gøre den helt unik

Selv om man holder en halvbillig campingferie, kan man jo godt pimpe oplevelsen lidt op. Foto: Lars Krabbe/Polfoto
Selv om man holder en halvbillig campingferie, kan man jo godt pimpe oplevelsen lidt op. Foto: Lars Krabbe/Polfoto
Følg Gode råd om

Det er blevet trendy at renovere og pimpe gamle campingvogne fra 1950'erne og 1960'erne. Men stilen behøver ikke nødvendigvis at være yndig og retropræget.

Uanset hvilken stil du vælger, så lad dig inspirere af vores mobile sommerhjem her – måske du kan finde sjove idéer til din egen campingvogn.

Det skal være sjovt
Retrotrenden startede nogle steder som en hobby for folk med et begrænset budget. Pastelfarver, flagdug og lyskæder er vigtige indslag i denne stil – det skal føles sjovt. Tit er det lækre farver og forskellige typer af belysning, der rammer.

Retro hele vejen
Indretningen må gerne være i glade farver, og stilen skal helst være retro for at passe til vintagevognen. Læg mærke til de retroagtige, buttede husholdningsapparater og muntre farver og puder med retrotryk.

Det er smart at anvende detaljer, som hjælper til at skabe et gammeldags helhedsindtryk, selv hvis tingene er nyproducerede og kan købes i butikkerne i dag.

Læs også: Sådan undgår du stress i ferien

Ekstra soveplads
Mange bruger deres renoverede campingvogn som et ekstra gæsteværelse hjemme i haven eller indkørslen, når den ikke er på farten.

Det fine er, at vognen er flytbar og fleksibel, og at den ikke kræver byggetilladelse.

Vognen på billedet her er indrettet i stærke 1970'er-farver. Bemærk det klassiske læbemønster på gardinstoffet, som sammen med det psykedeliske blomstermønster på de øvrige gardiner giver et udtryk, som de fleste ville afholde sig fra at indrette sig med i almindelige hjem, men som tilfører varme og humor i campingvognen.

Tapetser døren
I denne rosafarvede cocktail bliver udtrykket 1960'er-agtigt på den romantiske måde. Blandt andet har indersiden af døren fået et feminint blomstertapet.

Gardinerne har bobler i rosa og orange, og på stolen ligger en hæklet plaid i mormor-stil.

Eftersom væggene i en campingvogn kan være svære at dekorere med billeder og pynteting, er tapeter en smart løsning.

Læs også: Glamping - 13 tips til os, der vil campere med stil

Flirt med fortiden
Puder med retrotryk viser, hvordan vi i dag bruger design og mønstre fra fortiden i indretningen.

De grafiske puder var fuldstændig yt for 40-50 år siden, men i dag er popkulturelle billeder og logoer fra fortiden populære – ikke mindst i et miks med helt nyt design, som alligevel føles retro.

Farvestærkt ydre
Antikke campingvogne har ofte et skønt og unikt design, med detaljer som med fordel kan betones og fremhæves med forskellige farver.

Denne vintagevogn er lidt nyere, mens ejeren har valgt at lakere den i stærke farver og skarpe mønstre.

og indre
Farverne på ydersiden af vognen går igen indenfor. Alle de små tidstypiske detaljer giver en ægte retrofølelse, selv om en del kan være nyproduceret og andet loppemarkedsfund.

Det er muligt at skabe samme følelse, selv i moderne vogne, for det hele handler om tekstiler, mønstre og små ting, som føles retro.

En del af udeområdet
Her ses en klassisk amerikansk Airstream-vogn fra 1970'erne. Den er permanent placeret i en baggård, hvor man har skabt et enkelt, men effektfuldt, udendørsområde med lyskæder og ildsted.

Markise for skygge
Her er endnu en Airstream-vogn, som dog er mere mobil og med lyskæder monteret på selve vognen. Til både regnfulde og solrige dage er det perfekt at have monteret en markise som her.

Fuldfør vognens æra
Præcis som man giver 1950'er-vognene en retrofølelse, kan man pryde en campingvogn fra 1970'erne med typiske remedier fra årtiet.

Hvorfor ikke bruge ølkasser i plast med bunden i vejret som sofabord? Det er bare én af mange ting, som du nok aldrig ville gøre i din almindelige stue, men som passer godt ind her.

Moderne varianter
Kan man ikke lide retrostilen, men foretrækker et mere moderne design, kan den stil også fungere i campingvognen. Indret stilrent i gråt, hvidt og træ, og opsæt minimalistiske plakater – som her med et elegant Magritte-print på væggen.

Læs også: Sådan gør du haven til en rigtig udendørs dagligstue

Gør det selv
Man kan finde på meget sjov med en gammel, billig campingvogn. Her har man savet større områder ud og monteret vinduer, der kan åbnes, og så er der installeret en bardisk indeni.

Følg din egen stil
Vælg det, du selv synes er smart og hyggeligt. Uanset om det er retro eller ej. Her er et godt eksempel på, hvor fint det kan være med rene, neutrale farver i naturmaterialer i campingvognen.

 

BREAKINGBREAKING
Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Hjælp danskeren – sænk afgiften på benzin

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Udforsk Ekstra Bladet+