Sidste chance: Betal nu eller mist håndværkerfradraget

Ønsker du at benytte håndværkerfradraget til arbejde udført i 2015, skal regningen være betalt senest 29. februar 2016, selvom du sagtens kan vente med at indberette

Ønsker du at benytte håndværkerfradraget til arbejde udført i 2015, skal regningen være betalt senest 29. februar 2016, selvom du sagtens kan vente med at indberette.
Foto: Tommy Verting
Ønsker du at benytte håndværkerfradraget til arbejde udført i 2015, skal regningen være betalt senest 29. februar 2016, selvom du sagtens kan vente med at indberette. Foto: Tommy Verting

Senere på måneden smækker SKAT kisten i for danskere, der har haft håndværkere på besøg i 2015, men som endnu ikke har betalt for arbejdet.

- Så hvis du ikke har fået og betalt en faktura for fradragsberettiget arbejde, der blev udført sidste år, er det sidste chance for at få det bragt i orden, hvis du ønsker at benytte håndværkerfradraget, fastslår Bolius’ fagekspert og brevkasseredaktør, Tine Nielsen.

Læs også: Håndværkerfradrag - det kan du få fradrag for i 2016 og 2017

Du kan vente med at indberette
Fageksperten understreger, at mens regningen for det udførte arbejde skal betales senest 29. februar 2016, haster det ikke i samme omfang med at få indberettet fradragene.

- Indberetningen skal klares via SKATs digitale TastSelv. Du har almindeligvis god tid til at indberette håndværkerfradraget, men jo længere, du venter, desto længere går der, før du får penge tilbage, forklarer Tine Nielsen med henvisning til, at det stadig er muligt at indberette håndværkerfradrag for 2012, 2013 og 2014.

Se Tema: Håndværkerfradrag

Før SKAT er tilfredse, skal fakturaen og din indberetning bl.a. rumme arbejdets art, udgifterne til arbejdsløn, betalingsdatoen samt CVR-nummer på den virksomhed, der har udført arbejdet. Er arbejdet udført af en privatperson, skal vedkommendes CPR-nummer anføres.

BoligJobordning fortsætter i ny udgave
Fra 1. januar 2016 er BoligJobordningen relanceret med en grønnere profil, hvilket betyder, at en lang række ydelser ikke længere er fradragsberettiget.

Det betyder bl.a., at du ikke længere kan bruge håndværkerfradraget til gulvslibning eller et nyt køkken.