Smart trick: Sådan rengør du mikroovnen på 2 minutter

Mikroovnen er nem at rengøre indvendigt, og kræver ikke skrappere midler en vand og opvaskemiddel. Se, hvordan du klarer rengøringen på 2 minutter

Citroner, bagepulver og andre madvarer er helt unødvendige, når mikroovnen skal rengøres. Brug i stedet damp og en smule opvaskemiddel. Foto: Bolius
Citroner, bagepulver og andre madvarer er helt unødvendige, når mikroovnen skal rengøres. Brug i stedet damp og en smule opvaskemiddel. Foto: Bolius

Mikrobølgeovnen rengøres nemt uden andre rengøringsmidler end vand og sæbe. I modsætning til den almindelige ovn bliver bund, sider og loft indvendigt i mikroovnen sjældent varme. Derfor er der sjældent fastbrændte madrester i mikroovnen. Er der genstridige stænk og pletter, løsnes de nemt med damp.

Læs også: Gør køkkenet hovedrent - sådan

En fugtig klud er ofte nok til rengøring af mikroovnen
I det daglige er det ofte nok at tørre mikrobølgeovnen af med en fugtig klud vredet op med lidt opvaskemiddel. Tør ovnen af umiddelbart efter brug, inden eventuelle stænk eller madrester tørrer ind. Mange mikroovne er udstyret med et roterende fad i bunden, som oftest kan gå i opvaskemaskinen.

Læs også: Hvordan fjerner du snavs fra dine kogeplader?

Brug damp mod stænk og snavs
Er ovnen særligt snavset, er der stadig ingen grund til at bruge ovnrens eller andre skrappe kemikalier.

Fyld i stedet en dyb tallerken eller en skål med en stor overflade op med vand. Skålen eller tallerkenen skal være godkendt til brug i mikrobølgeovn. Sæt den ind i mikroovnen og lad ovnen køre på højeste effekt til vandet har kogt et minuts tid. 

Den varme damp vil nu løsne fastgroet snavs i ovnen, så det kan fjernes med en skuresvamp eller en fugtig klud.

Se video: Hvordan rengør du mikroovnen

Brug tandbørsten omkring lågen
Vær omhyggelig med rengøring af lister omkring lågens lister og hulrum. Slutter lågen ikke helt tæt, sendes mikrobølgerne ud af ovnen.

En tandbørste dyppet i sæbevand er effektiv til at rengøre gummilister og hulrum rundt langs lågens kant. Tør efter med en klud.

Læs også: Halvér tiden, du bruger på rengøring - sådan

Fakta om Bolius

Videncentret Bolius er ejet af Realdania.


Videncentret Bolius er ikke-kommercielt og sælger hverken produkter eller tjenester.

33 kommentarer
Vis kommentarer