Groft: Ejendomsmægler får p-bøde på 25.000 kroner

Falske løfter: Ejendomsmægler Bo Lynge får bøde for at stikke en kunde en grov parkeringsløgn

Bo Lynge har af to officielle klageinstanser for ejendomsmæglere fået ubarmhjertig kritik – og nu også en bøde på 25.000 kroner – for groft at snyde en fyr, der købte en lejlighed i Aalborg. Foto: Privat.
Bo Lynge har af to officielle klageinstanser for ejendomsmæglere fået ubarmhjertig kritik – og nu også en bøde på 25.000 kroner – for groft at snyde en fyr, der købte en lejlighed i Aalborg. Foto: Privat.

Er det dig, der er blevet snydt af Aalborg Mægleren? Eller kender du vedkommende? Send en mail 1224@eb.dk og vi vender tilbage.

Den 32-årige ejendomsmægler ’Bo Lynge er en mand der, vil frem i verden. Det stråler ud af ham’.

Sådan karakteriserer han sig selv på sin hjemmeside, hvor han praler af sine kompetencer og den succes, han har i sin virksomhed, Aalborg Mægleren.

’Faktisk går det for tiden så godt med aktivitet og salg, at der er opstået et kaos på kontoret, hvor folk bogstaveligt talt snubler over hinanden på vej ud til printeren, og ingen har tid til at svare på opkald fra mor’, fortsætter han.

(Foto: Colourbox) Vagthund Sådan snyder de dig: Ejendoms-mæglernes skjulte tricks

 

Men noget tyder på at dette kaos ikke blot er til ulempe for de ansattes mødre, men også kan være det for de kunder, for hvem en bolighandel typisk er det vigtigste og største køb, de gør.

Ubarmhjertig kritik

Bo Lynge har nemlig af to officielle klageinstanser for ejendomsmæglere fået ubarmhjertig kritik – og nu også en bøde på 25.000 kroner – for groft at snyde en fyr, der købte en lejlighed i Aalborg.

Kunden troede på løfter om en ’spændende citylejlighed med egen p-plads!’ – og ’har du bil, følger der sågar en privat p-plads med til lejligheden’.

Kunden troede også på Aalborg Mæglerens påstand om, at p-pladsen var 100.000 kroner værd i sig selv, så han skyndte sig at købe lejligheden.

Ingen p-plads

Men da handlen var gennemført, hørte der minsandten alligevel ikke egen privat p-plads til boligen, men blot brugsretten til en uspecificeret plads, når andre bilister ikke optog den.

Nogle skulle måske så tro, at Aalborg Mægleren skyndte sig at undskyldte samt kompensere med de 100.000 kroner.

Men ikke på vilkår.

Han afviste køberen med påstand om, at han intet havde gjort galt.

Så kunden gik til Klagenævnet for Ejendomsformidling og Disciplinærnævnet for Ejendomsmæglere, som nu giver Bo Lynge læsterlige klø for i strid med sandheden at ’give indtryk af, at kunden fik eksklusiv brugsret til egen parkeringsplads’.

Læs Disciplinærnævnets kendelse mod Bo Lynge her.

Læs Klagenævnets kendelse mod Bo Lynge her.

Inden nævnssagerne havde Aalborg Mægleren godt nok forsøgt sig med at henvise kunden til, at der jo var gratis parkering i alle gader i området.

Men sandheden var, at der var gratis parkering i 30 minutter, hvorefter det kostede 16 kroner i timen.

Faktisk var det en af Bo Lynges medarbejdere, der stod for at sælge lejligheden på p-løgnen.

Vil give sin arm

Og så skulle man måske tro, at han som direktør, ejer og uddannet ejendomsmægler tog ansvaret for fejlen.

For Bo Lynge skriver på sin hjemmeside, at han er ’en mentor for sine kolleger og en, der presser dem til at yde deres bedste, hver dag. Jeg vil jo give min højre arm for mine kolleger’, skriver han.

Men i stedet sparkede han snarere nedad på den nu tidligere medarbejder.

Over for Disciplinærnævnet, der hører under Erhvervsstyrelsen, har han forsøgt sig med at forklare, at det ikke var ham og hans virksomhed, der var skyldig, men alene den sælgende mægler, der ’kan pålægges et eventuelt disciplinært ansvar’.

Men den gik ikke. Han fik kritik og en bøde på 25.000 kroner. Kunden kan bruge kendelserne til at gå i byretten med krav om erstatning.

KÆMPE GUIDE: SE DE 20 SKJULTE OG ULOVLIGE TRICKS, SOM EJENDOMSMÆGLERNE BENYTTER SIG AF - OG SE 10 GODE RÅD TIL HVAD DU KAN GØRE BÅDE SOM SÆLGER OG KØBER FOR AT SIKRE DIG.

(Foto: Colourbox) Vagthund Sådan snyder de dig: Ejendoms-mæglernes skjulte tricks  

142 kommentarer
Vis kommentarer