Her er Danmarks mest ulækre pølsevogn

De tyske turister, som guffer pølser fra Pølsevognen i Blåvand, risikerer en ordentlig omgang tyndskid

Video/redigering: Christer Holte/Martin Ekelund)
Følg Forbrug

For tiden er der dagligt kø foran ’Family Food Pølsevognen i Blåvand’, for en del af de titusindvis af tyske turister i området synes, at den røde danske pølse eller en hotdog med remoulade er et eksotisk og festligt indslag på ferien.

Men det kan gå hen og blive et lovlig festligt med feriemave og opkastninger. Fødevarekontrollen afslørede forleden alarmerende hygiejniske kår i vognen.

For det første var der slet ikke vandforsyning til vognen, og ’pølsevognens håndvask var skjult af flamingokasse, men der var ikke tilsluttet vand’, og ’der var heller ikke noget håndsæbe i pølsevognen,’ står der i en kontrolrapport.

Fødevare-fup i supermarkedet: Sådan bliver du snydt

Til gengæld stod der nede på gulvet en ’spand med urent vand med sand i bunden’.

Men det var ikke det værste. Hvad værre var, at vandet, som røde pølser og wienerpølser, var gammelt og risikabelt.

Fødevarekontrollen skriver: ’Ved lukketid slukkes der for kogekaret og pølsevandet henstår i karet i pølsevognen til næste dag. Pølsevandet skiftes hver fjerde dag.’

Men det var endnu værre: I den flamingokasse, som var malplaceret i den uduelige håndvask, lå ustegte grillpølser frit fremme ved stuetemperatur. De var over 12 grader varme og dermed i en proces, hvor de var på vej i forrådnelse

Afsløringen koster pølsemanden Brian Steiness en bidende sur smiley, en bøde på 5.000 plus to indskærpelser.

Klamt kød: Her er Danmarks værste slagtere

Skyder skylden videre
Ingen andre pølsevogne i Danmark har for tiden så grimme anmærkninger, så Ekstra Bladet ringer til Brian Steiness, som ejer to vogne i området, for at høre hvad der foregår?

- Ja, den nye medarbejder, hun klokket i det. Vi lægger os ned og erkender, at den var gal, men jeg får lige vores advokat til at se på Fødevarestyrelsens kritik. Det er vi ved at kigge på nu her, og så længe vi gør det, har jeg ikke yderligere kommentarer.

- Men det var jo helt grelt: Pølserne stod bare frit fremme ved stuetemperatur – og vandet i pølsekaret var gammelt?

- Det var en nye medarbejder, så ja – det var ikke så godt det med pølserne. Når det kommer til vandet, mener jeg ikke, det er noget problem så længe vandet dagligt bliver varmet op til 70 grader. Vi har fået elite-smileyer i mange år, så det er ærgerligt med denne sag.

Griseri hos stenrige juice-konger

- Det lyder som om, du som formelt ansvarligt forsøger at skyde skylden på en ny medarbejder, som du ikke har oplært tilstrækkeligt?

- Nej, ansvaret er mit. Ingen tvivl om det. Jeg lægger mig fladt ned og slår fast, at den slags skal være i orden. Jeg vil arbejde ekstra hård på, at nye medarbejdere følger reglerne.

- Men hvordan skal man kunne oplære en medarbejder i at følge reglerne, når der ikke engang er rindende vand i pølsevognen?

- Ja, nu skal du høre. Pølsevognen er en gammel model, og det betyder, at der ikke er krav om, at der er vandforsyning udefra så længe der er vand inde i vognen, som man kan bruge til håndvask.

Seneste nyt

Hvorfor må Michael Dyrby blive?

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.