Hue-ra - vi holder varmen

Det varer ikke længe, før vi kan vinke farvel til de iskolde minusgrader. Mildere vejr er nemlig på vej, men behold bare hovedbeklædningen på

Hue-ra - vejret vender, men først efter en weekend med kulde og sne. Foto: Linda Johansen
Hue-ra - vejret vender, men først efter en weekend med kulde og sne. Foto: Linda Johansen

De fleste af os har trukket huen godt ned om ørerne i disse dage og længes efter sommerens lunefulde briser.

Men alligevel bliver vi mødt af østenvindens hjerteløse kulde, når vi træder udenfor. Det ser dog ud til, at vi i næste uge kan kommer tættere på plusgraderne.

- Vejret viser positive takter. Temperaturerne begynder langsomt at varme op i næste uge, siger Trine Pedersen, der er meteorolog ved DMI.

- På de gode dage kan vi komme helt op og ramme fem grader.

En tynd, tynd dyne

Ikke nok med at det bliver varmere, så kan vi også få solen at se.

- Skylaget ligger som en tynd dyne, og det vil være muligt, at det bryder op nogle steder. Det vil betyde, at vi får solen at se.

- Det er jo ikke, fordi det bliver rigtig varmt. Men vi går fra have koldt og blæsende vintervejr til, at det bliver en del mildere men også gråt.

Intet at glæde sig til i weekenden

Inden vi går ind i næste uge, skal vi dog lige have overstået weekenden, der stadigvæk vil være kold.

- Det, der driller os, er, at vi hele tiden rammes af østenvind. Vinden vil føles kold.

- Det er særligt ved de østvendte kyster, at det stadigvæk kan være slemt, siger meteorologen.

 

Hue-effekten: Det betyder vores hue for os

Man skal aldrig undervurdere, hvilke underværker en hue kan gøre, når man skal kæmpe imod naturens kolde elementer.

For nogle er en hue blot noget, man trækker over issen, men for andre knytter der sig en særlig historie til det runde stykke stof.

Foto: Linda Johansen
Foto: Linda Johansen
 

Lars Andersen, 64 år, pensioneret skoleleder fra Ribe
- En af de mest vigtige forholdsregler, jeg tager, når det er dårligt vejr, er varmt tøj. Nu har jeg ikke så meget hår tilbage til at holde mit hoved varmt, så min hue betyder rigtig meget for mig. Det er ikke bare hvilken som helst hue. Det er en hue fra Hugo Boss, der dækker rigtig godt, og jeg bruger den hvert år.

Foto: Linda Johansen
Foto: Linda Johansen
 

Vibeke Larsen, 46 år, sekretariatsleder fra Amager
- Jeg går med en stor del af året. Min kæreste kritiserer mig for at gå for meget med den. Jeg glemmer simpelthen at tage den af. Han synes, det er totalt upassende, at jeg ikke tager den af, når jeg går ind og handler, eller når jeg sidder i toget. Så jeg får tit en løftet pegefinger, men jeg tænker for mig selv, 'skal han bestemme det'. Jeg har købt den i VERO MODA, men jeg er lidt irriteret over, at den er blevet løs i kanten. Måske er det på tid med en ny. Det skal bare ikke være en med kvast, så jeg ikke kan have min cykelhjelm på.

Foto: Linda Johansen
Foto: Linda Johansen
 

Benedikte Malver, 47 år, ledig fra København
- Jeg kan ikke undvære min hue. Allerede fra slutningen af oktober har jeg hue på næsten hver dag, da mine ører er meget følsomme. Den her er cirka tre år gammel. Jeg har også en hvid hue derhjemme, men den her er min yndlings hue, selvom den bare er købt i H&M.