Annonce:
Annonce:

Invalid pensionist vinder over iskold buskontrollør

Hun havde haft brækket håndleddet og skulle lige sætte poserne fra sig, da hun mødte kontrolløren

En passager ville høre, om hun kunne rejse på sin Orange-billet i bussen. Som svar fik hun et nej – og en bøde af kontrolløren. (Arkivfoto: Thomas Borberg)
En passager ville høre, om hun kunne rejse på sin Orange-billet i bussen. Som svar fik hun et nej – og en bøde af kontrolløren. (Arkivfoto: Thomas Borberg)
Annonce:

Som bekendt kan det knibe gevaldigt med almindelig konduite hos de kontrollørkorps, som uddeler bøder i den kollektive trafik.

Det oplevede en kvindelig pensionist på den hårde måde, da hun i april i år på en Orange-billet var ankommet med tog fra Varde til Københavns Hovedbanegård, hvor hun gik ud til busstoppestederne.

Inden hun nåede over vejen, var bussen begyndt at køre, så hun vinkede til den kvindelige chauffør, som var venlig at stoppe.

Pensionisten spurgte, om bussen kørte til Bellahøj.

- Ja, skynd dig at komme ind, svarede chaufføren, hvorefter bussen kørte, fremgår det af sagen fra Ankenævnet for Bus, Tog og Metro.

Pensionisten havde en indkøbspose i hver hånd og en rygsæk på ryggen samt sit rejsekort i højre hånd.

Annonce:

Hun havde i efteråret 2017 brækket håndleddet to steder, så var det lidt svært for hende at holde balancen i den kørende bus.

Derfor sagde hun til chaufføren, at hun lige ville sætte poserne fra sig og derefter bruge rejsekortet.

Uheldig kvinde fik tog-bøde - nu bliver kontrollen banket på plads

Efter hun havde stillet poserne, gik hun op mod chaufføren igen for at bruge sit rejsekort, men på vejen mødte hun en kontrollør.

Hun fortalte, hvorfor hun var på vej med sit rejsekort i hånden og bad om at måtte gå forbi ham og tilbage til rejsekortstanderen.

En dame i nærheden forklarede kontrolløren, at pensionisten netop var steget på bussen.

- Kontrolløren svarede, at det var for sent, for bussen var begyndt at køre, forklarede kvinden i den efterfølgende klagesag.

Annonce:

- Han (kontrolløren, red.) tog ingen kontakt til buschaufføren, som ellers kendte til min situation. Kontrolløren bad igen om mit gule sygesikringsbevis, og jeg så ingen anden udvej end at give ham det. Han gav mig en bøde på 750 kr. Jeg har klaget over bøden, men fik ingen medhold, da jeg ikke må gå forbi en skanner. Alt andet var ligegyldigt i deres verden, skrev pensionisten.

Kvinde klipper hul i rejsekort: Ikke min skyld det ikke virker

Men Danmarks største trafikselskab Movia, som hun klagede til, var ligeså koldt som deres kontrollør.

'Det kan hermed oplyses, at man ikke kan passere en check-ind-stander, stille sin oppakning fra sig og derefter gå tilbage for at lave sit check-in. Hvis man gør det, risikerer man at få en kontrolafgift,' skrev Movia til pensionsten.

Men så blev Movia sat på plads af Ankenævnet for Bus, Tog og Metro.

’Efter en samlet bedømmelse af sagens omstændigheder, finder ankenævnet, at Movia i den konkrete sag skal frafalde kontrolafgiften mod klagerens betaling af rejsens pris,’ skriver ankenævnet.

’Movia skal betale 10.000 kr. inkl. moms i sagsomkostninger for tabt sag i ankenævnet.’

Ankenævnet mener nemlig, at der må ’levnes passagerer i den kollektive trafik et vist tidsrum til at få rejsehjemmelen i orden, når man har bagage med sig, som skal stilles.’

Stædigt ældre par vinder over tog-kontrollør, som ikke kunne regne

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*

... Dom over Haas

Annonce:
Har du vildledt Folketinget, Ellemann?
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce: