Annonce:
Annonce:

Kendis-café massivt invaderet af møl og larver

Fødevarekontrollen greb ind mod en massiv forekomst af møl på Café Sommersko

Sommersko lovede at bekæmpe en stor forekomst af møk i køkkenet. Men gjorde det ikke. Foto: Finn Frandsen.
Sommersko lovede at bekæmpe en stor forekomst af møk i køkkenet. Men gjorde det ikke. Foto: Finn Frandsen.
Annonce:

Så er den gal igen på den københavns ældste café, Sommersko, som er et yndet frokost-sted for områdets medieparnas, herunder folk, som er - eller ønsker at være kendte.

I slutningen maj i år var caféen involveret i en stor sag, hvor Fødevarekontrollens Rejsehold beslaglagde 22 paller med kød og fisk, som ejeren ikke kunne redegøre for, hvor kom fra – endsige hvordan det havde været opbevaret.

Café Sommersko kunne blandt andet ikke redegøre for historikken bag muslingekød og krebsehaler.

Dømt caféejer får økonomisk øretæve

Stor forekomst af møl
Halvanden måned efter dukkede Fødevarekontrollen så igen op i Sommersko-caféen i Kronprinsensgade og opdagede ude bagved 'en stor forekomst af møl, som sidder i og på fødevarerne'.

Sommersko lovede at bekæmpe problemet. Men svigtede grelt.

Annonce:

Halvanden måned efter dukkede Fødevarestyrelsens Rejsehold nemlig igen-igen op og afslørede, at der stadig var møl i køkkenet.

'Der er en massiv forekomst af møl i hjørnet ved udgangen til baggården. På vægge, på borde og på varer, der står i hjørnet, er der møl og pubber på kanter med videre,' skriver Fødevarekontrollen.

Møl i maden: Sådan slipper du af med dem

Massiv forekomst af møl
'Derudover blev der konstateret en massiv forekomst af møl, larver og spindelvæv fra møl inde i poser med pinjekerner fra Pakistan, usaltede pistaciekerner, røgede mandler og saltede og mandel-splitter. Der fandtes ligeledes en åben pose pistacienødder, hvorfra der var massiv pubbedannelse og spindelvæv,' oplyser Fødevarekontrollen, som nu skruede bissen på.

Man skred nu ind med en hårdere sanktion – nemlig et påbud, som er et ufravigeligt krav om at komme problemet til livs.

Annonce:

Ekstra Bladet har været i telefonisk kontakt folkene bag Café Sommersko. Ingen ønsker at oplyse deres navne, og de vil ikke deltage i et interview, men i en e-mail sendt fra adressen info@sommersko.dk står der vedrørende møllene:

'Det er en fejl fra vores side af at vores procedure ikke var godt nok til at fange problemet men vi har ændret i vores procedure og er kommet problemet til livs'

Møl i maden: Sådan slipper du af med dem

Uenighed
Det fremgår også af mailen, at Sommersko eller selskabet bag har gjort indsigelse mod Fødevarekontrollens kritik af, at kød og fisk manglede en troværdig sporbarhed.

Sommersko anfører, at man er uenig med myndighederne i hvilke informationer der skal fremgå af de fakturaer, der er udstedt af forhandleren af de omtvistede varer.

’Endelig bemærkes, at en større del af de oprindelig beslaglagte varer efterfølgende er blevet frigivet og hovedparten af det kød, der forsat er beslaglagt ligger på et eksternt frostlager og stammer fra en og samme grossist.’

Sådan bliver du snydt når du spiser ude

Københavnsk caféejer dømt for ulovlig arbejdskraft

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Stadig en stank af magtmisbrug i minksagen
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Bagholdet

Annonce:
Annonce: