Kendt godsejer-par får bøde for griseri i køkkenet

Sanne og Svend fra DR-serien Godsejerne har fået en sur smiley for forfærdelig hygiejne i køkkenet

Foto: Monday Productions
Foto: Monday Productions

Det var bestemt ikke noget rart syn, der mødte Fødevarekontrollens medarbejdere, da de i torsdags mødte op i restaurations-køkkenet på det sønderjyske Gram Slot, kendt fra tv-serien Godsejerne.

Fliserne var belagt med gammelt skidt, der var muggent flere og gulvet flød med mugne madrester. Der var fnullermænd og spindelvæv - og så sådan kunne man blive ved med at opremse fødevaremyndighedernes uhumske bemærkninger.

Det kendte godsejer-par Sanne og Svend Brodersen havde ellers under et kontrolbesøg allerede den 31. januar fået besked om at gøre rent i det beskidte køkkenet, men valgte altså at lade stå til.

Derfor skruede fødevaremyndigheder i sidste uge bissen på og gav dem en bidende sur smiley ledsaget af en bøde på 10.000 kroner.

Kræft-risiko: Denne madolie skal du ikke spise

Dansk Michelin-kok dømt i retten

- Vi lægger os fladt ned. Det, der er sket, er helt uacceptabelt. Jeg tager det fulde ansvar. Vi vil have styr på tingene, men jeg har ingen søforklaringer, der kan forklare, hvordan det kunne ske. Det er ikke godt nok, siger Svend Brodersen til Ekstra Bladet.

Han lover, at der nu er blevet gjort ordentligt rent og at der til enhver tid i fremtiden vil være orden i køkkenet.

- Vi arbejdede alle i to døgn for at få styr på alt, siger han.

Men Svend Brodersen, I havde fået en løftet pegefinger i januar. Hvorfor gjorde I ikke rent?

- Se, det er derfor sagen er så alvorligt. Vi havde fået en løftet pegefinger – helt berettiget – men vi undlod at rette op. Vi skulle have taget det alvorligt. Det gjorde vi ikke. Sket er sket, og det kommer ikke til at ske igen, siger Svend Brodersen, som bedyrer, at fødevare-sikkerheden har været helt i orden for gæsterne.

Ove startede som tømrer: Går på pension med 200 millioner kroner på lommen

Jordkongen Joachim: Så mange millioner er han god for