Kendt hotel angrebet af 'mange kakerlakker': Bøder på 40.000 kroner

Revy-hotellet Pejsegården har fået bøder for grelle brud på fødevareloven

Der var kakerlakker, beskidt og utildækket mad i køkkenet på Pejsegården ifølge Fødevarekontrollen, som har uddetlt bøder på 40.000 kroner og sure smileys. Men ifølge direktøren Jytte Nygaard er der 'ikke noget at komme efter'. Foto: Emil Ryge Christoffersen
Der var kakerlakker, beskidt og utildækket mad i køkkenet på Pejsegården ifølge Fødevarekontrollen, som har uddetlt bøder på 40.000 kroner og sure smileys. Men ifølge direktøren Jytte Nygaard er der 'ikke noget at komme efter'. Foto: Emil Ryge Christoffersen

Dårlig vedligeholdelse har ifølge Fødevarekontrollen haft den konsekvens, at kakerlakker er flyttet ind i køkkenet på det legendariske revy-hotel Pejsegården i Brædstrup.

Det er tale om skadedyr, som kan sprede farlige bakterier.

I begyndelsen af september kritiserede kontrollørerne, at faciliteterne generelt var dårligt vedligeholdte - og beskidte.

På det tidspunkt var der kakerlakker, men det opdagede myndighederne først tirsdag i sidste uge, da man var på et opfølgende tilsyn.

Her var køkkenet fortsat dårligt vedligeholdt.

'Der er konstateret indtrængen af skadedyr i virksomheden på grund af dårlig vedligeholdelse. Fødevarestyrelsen har set en del kakerlakker i køkkenområdet under kontrolbesøget, bag og ved siden af opvaskemaskinen, især under en defekt vindueskarm og i et sikringsskab,' skriver Fødevarekontrollen.

Kontrollørerne rykkede en løstsiddende vindueskarm ud.

Afsløring: Her kribler og krabler kakerlakker hos Schulstad

'Og der fremkommer mange kakerlakker,' står der i kontrolrapporten, hvoraf det fremgår, at Pejsegården siden den 24. august i år har vidst, at der var kakerlakker.

Vel at mærke uden at bekæmpe dem. Så det kostede en bøde på 20.000 kroner inkl. en rasende smiley.

Men det var ikke alt, der var galt.

I september kritiserede Fødevarekontrollen, at Pejsegården opbevarede mad - eksempelvis kødpålæg - utildækket i de køle- og frostrum, som i øvrigt var beskidte.

Heller ikke det havde Pejsegården fået styr på, da kontrollørerne dukkede op igen. Oksestege, is, æggestand stod utildækket, så også det kostede en bøde på 20.000 kroner inkl. endnu en stiktosset smiley.

Hoteldirektør: Der er ikke noget at komme efter

- Jytte Nygaard, direktør for Hotel Pejsegaarden, hvad siger du til kritikken af, at du ikke fik løst problemet med kakerlakker?

- Hør. Vi har et abonnement på skadedyrsbekæmpelse. Denne skadedyrsbekæmpelse opdagede i slutningen af august, at vi havde skadedyr i et gammelt elskab bag vores grydeopvask. De (skadedyrsbekæmpelsen, red.) gjorde noget for at løse problemet, og jeg forventede lidt, at problemet blev løst.

- Jo, og det er vel dit køkken og dit ansvar og ikke andres ansvar?

- Korrekt. Det er mit ansvar. Sådan er det at være sherif, ligesom hvis en flagstang vælter ned i hovedet på noget.

- Men er problemet med kakerlakker løst?

- Ja, vi har fået et helt nyt elskab, hvor de før gemte sig.

- Men hvorfor sørgede du ikke for tidligere at få problemet løst?

- Jeg gik ud fra, at skadedyrsbekæmpelsen bekæmpede problemet.

- Hvilke konsekvenser har alle disse problemer haft for madsikkerheden?

- Overhovedet ingen.

- Hvorfor tildækker I ikke maden?

- Jeg er også kok og har om nogen stor respekt til, at mad skal være tildækket. Og det har maden også været med plastikfilm, som dog har været delvist fjernet, fordi personalet har taget af maden. I tilfældet med oksestege var det faktisk tildækket med bagepapir.

- Så Fødevarestyrelsen vrøvler, når den påstår, at maden ikke var tildækket?

- Nej. Jeg respekterer, at de har vurderet, at maden ikke var ordentligt tildækket, fordi vi ikke har dækket maden til efter, vi har taget af maden. Vi har altid fået ros af Fødevarestyrelsen. Vi måler temperaturer dagligt og tager fødevaresikkerhed meget alvorligt. Vores hygiejne og fødevaresikkerhed er i top. Der er styr på alt. Der er ikke noget at komme efter.