Klem den sidste sommer ud af tomaterne

Tomaterne i haven og på altanen er klar til at blive høstet, så spis dem, før den mørke tid rammer

Hvis du vil tabe dig, eller bare er vild med smagen af sommerens danske tomater, så er piperade og panzanella lige sagen. God appetit! Foto: Daniel Duffau-Rasmussen
Hvis du vil tabe dig, eller bare er vild med smagen af sommerens danske tomater, så er piperade og panzanella lige sagen. God appetit! Foto: Daniel Duffau-Rasmussen
Ekstra Bladet

Efteråret er på vej ind over os, og som det er tilfældet med tomaterne, går vi også fra at være røde til at være blege.

For tomaterne har efterårets komme den konsekvens, at de bliver kedelige og smagløse, så tiden er absolut inde til at tanke op på de friske, solmodne tomater.

Solmodne tomater smager dejligt rå, og de bliver endnu bedre tilsat lidt salt og olivenolie – som vi kender dem fra Caprese, den klassiske salat med mozzarella og basilikum.

Ubegrænset adgang med
Ekstra Bladet
Ekstra Bladet
79 kr./md.
Abonnent? Log ind

Udforsk Ekstra Bladet+

Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.
Fiduskunst og magistervrøvl

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Udforsk Ekstra Bladet+