Lag på lag af SMØR

Lamineret brioche er ikke andet end en bolledej, der skal foldes og rulles ud et par gange

Lamineret dej er et bagerfagligt udtryk for en dej, der er rullet helt tyndt ud og lagt i mange lag med smør imellem. Princippet kan
du lære her. Foto: Daniel Duffau-Rasmussen
Lamineret dej er et bagerfagligt udtryk for en dej, der er rullet helt tyndt ud og lagt i mange lag med smør imellem. Princippet kan du lære her. Foto: Daniel Duffau-Rasmussen
Ekstra Bladet

Wienerdej, croissantdej og butterdej bygger på den samme teknik for at skabe laminering: Smør pakkes ind i dej, foldes og rulles ud, foldes og rulles ud, indtil man har lavet skiftevise lag af smør og dej.

Det tager tid, fordi dejen skal hvile. Det er lidt omstændeligt, men det er ikke svært. Og det bedste er, at det indeholder lag på lag af smør, så det er bestemt besværet værd.

Ubegrænset adgang med
Ekstra Bladet
Ekstra Bladet
79 kr./md.
Abonnent? Log ind

Udforsk Ekstra Bladet+

Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.
Fiduskunst og magistervrøvl

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Udforsk Ekstra Bladet+