Lort på hylderne i Marabou-lager

Fødevarekontrollen lukkede lager tilhørende firmaet bag Marabou, Daim og Oreo.

Flere slags kiks og konfekture blev opbevaret i det uhumske lager i Køge. Foto: Anthon Unger / Polfoto.
Flere slags kiks og konfekture blev opbevaret i det uhumske lager i Køge. Foto: Anthon Unger / Polfoto.

Det er ikke kun kriminelle lyssky bland-selv-slik-importører, som sjofler groft med fødevaresikkerheden, når de opbevarer konfekture i meget uhumske lager-bygninger med skadedyr, tis og lort.

Ekstra Bladet kan i dag fortælle, at Fødevarestyrelsen den 23. februar lukkede et dansk lager tilhørende en af verdens største fødevaregiganter Mondelez, som i Danmark står bag varemærker som Marabou, Daim, Oreo, Tuc-kiks, V6, Stimorol, Gevalia og Halls.

Sultne mus havde nemlig overskidt faciliteterne, som ligger i Køge.

Lort på hylderne
'På lageret, hvor der opbevares emballerede konfektureprodukter, er der konstateret museekskrementer på gulv og hylder,' afslører Fødevarekontrollen, som omgående 'forbød alt salg og markedsføring fra lageret.'

Fødevarekontrollen kritiserer også, at Mondelez har ikke selv havde 'igangsat bekæmpelse - eller iværksat forebyggende handlinger for at beskytte de opbevarede fødevarer.'

Tavs chokolade-direktør
Så Ekstra Bladet forsøgte hele dagen i går at få et interview med Mondelez’ administrerende direktør Jesper Hvid-Hansen for at få ham til at svare på, hvordan forbrugerne kan stole på koncernens produkter, når skadedyr uhindret fik adgang til levnedsmidler.

Men han besvarede ingen henvendelser. I stedet svarede Celin Huseby, der er talskvinde for Mondelez i Norden. Hun bedyrede, at produkterne fra lageret udelukkende var vareprøver til de butikker, som Mondelez vil introducere for sit sortiment.

Begrænset mængde
- Jeg kan ikke oplyse præcis hvilke produkter, der blev opbevaret i dette lille, lokale lager – som er ikke et hovedlager. Derfor er det også kun et meget begrænset mængde varer, der blev opbevaret der, siger hun.

Hun indrømmer, at 'lageret indeholdt et udvalg af kiks, chokolade og tyggegummi.'

- Men Fødevarekontrollen har været på besøg i dag  (I går, red). og den nye kontrolrapport er uden bemærkninger, så lageret er blevet genåbnet og alt er nu i orden. Alle varer, som har været omfattet af en risiko, er blevet kasseret, lover hun.

- Men hvordan kan I være sikre på, at mus ikke har ædt af fødevarerne, før Fødevarekontrollen kom og lukkede det?

- Vi kontrollerer alle vareprøver, som forlader lageret, så det er vi sikre på. Derfor bliver det ikke relevant at foretage en tilbagetrækning.

Hun tilføjer i en e-mail, at Mondelez tager fødevaresikkerhed  med største alvor, og kvalitets-sikrer alle alle lagre jævnligt.

Men Fødevarekontrollen konkluderer, at den kvalitets-sikring var af en så ringe kvalitet, at lageret måtte lukkes på grund af mus, hvis afføring er farlig for mennesker.

Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.
LIGE NU

Mere fra Ekstra Bladet+

Den danske model er i fare, hvis ikke en masse tyk beton fjernes

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind