Annonce:
Annonce:

Dansk foie gras uden dyremishandling

Danske producenter vil forsøge uden dyreplageri at efterligne franskmændenes omstridte yndlingspise foie gras

Annonce:

Danskproduceret foie gras velsignet af Dyrenes Beskyttelse lyder utænkeligt. Ikke desto mindre er det, hvad samarbejdet Dansk And bestående af de største danske andeproducenter nu sætter gang i.

Dansk And starter sammen med Dyrenes Beskyttelse til foråret forsøg med en dansk udgave af den forkæterede franske og fedtholdige andeleverspise foie gras. Det fortæller direktør i Dansk And Martin Daabjerg til landbrugsavisen.dk.

Sammen med en lang række andre danske producenter deltager Dansk And i disse dage i verdens største økologimesse, Biofach, i den tyske by Nürnberg.

- Det nordiske køkken er i rivende udvikling. Jeg hører fra de nordiske kokke, som er med hernede, at der er efterspørgsel på fedtholdig andelever, siger Martin Daabjerg til landbrugsavisen.dk.

Den franske foie gras er voldsomt kritiseret for at være skyld i systematisk dyreplageri, når ænderne tvangsfordres med majs for at udvikle den eftertragtede fede kæmpelever. Daabjerg tager da også afstand fra den produktionsform.

Til gengæld synes han, det kunne være interessant, hvis det i Danmark kunne lykkes at lave en andelever på en ordentlig og mere human måde.

I første omgang vil Martin Daabjerg lave forsøg med 200 ænder. For at gøre leveren større, vil han forsøge at øge sukkerindholdet i foderblandingen. Så skal prøver og analyser og forskellige foderblandinger vise, om vægten af ændernes kan øges den vej.

En typisk dansk andelever vejer mellem 60-70 gram, mens de franske monsterlevere kan komme op på 700 g. Hvor meget de danske forsøg kan give af gram til leverne, tør han ikke spå om.

- Men nu skal det prøves, siger han.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

DAGENS EB+

Annonce:
Selv ikke en prins kan få det hele
Annonce:
Annonce:

Mystisk mordkomplot

Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Annonce: