Øltips: Engelsk klasse

Englænderne er særegne, deres øl ligeså, men begge kan have klasse. Ligesom film skal ses i biffen, bør engelsk øl nydes pubben

Der er noget særegne over englænderne og deres øl. (Foto: Colourbox)
Der er noget særegne over englænderne og deres øl. (Foto: Colourbox)

Men da det ikke ligefrem vrimler med gode, britiske pubber i Danmark, må vi nøjes med det næstbedste, og i selskab med de rigtige venner er engelsk ale på flaske ikke helt ved siden af.

RUDDLES COUNTY
Premium Bitter/ESB - 4,7 procent Greene King www.greeneking.co.uk

Masser af engelsk sommeridyl. Konserveret solskin på flaske. Trind maltprofil, som bidrager med noter af toffee, ristet brød, og hasselnødder. Aromaen byder ind med masser af frisk humle, blomster, citrusfrugter og hø. Lidt mere af det hele, men meget velafbalanceret og adelig, potent velsmag.

Pris: 50 cl, 25,95 kroner i mange forretninger

JOHN BULL
Premium Bitter/ESB – 4,8 procent Wells & Youngs www.wellsandyoungs.co.uk

Konservativ, britisk øl, hvilket understreges af indholdet i flasken, som netop er en pint, 56,8 cl. Det til trods for, at øllen udelukkende brygges til eksportmarkedet. Mørk, ravfarvet ale, blød og rund med en sødlig smag af malt med toner af tobak, flødekarameller, valnødder og svesker. Elegant tør med vedvarende bitter eftersmag. En sand gentleman.

Pris: 56,8 cl, 23,95 kroner i mange forretninger

RIVER COTTAGE STINGER
Bitter - 4,5 procent Badger (Hall & Woodhouse) www.hall-woodhouse.co.uk

Rustik, økologisk ale krydret med brændenælder. Forfriskende frugtig og floral sommer-ale med en snert af kiks, karamel og nødder. Ikke-kendere kan forledes til at kalde de britiske ales for flade, men det behagelige lave indhold af kulsyre, som er karakteristisk for mange ales, gør, at øllet både er letløbende og imødekommende. Man kan blive mæt af engelsk ale, men det er svært at blive oppustet.

Pris: 50 cl, 26,95 kroner i mange forretninger