Krig om julebryg

På fredag klokken 20.59 daler julesneen officielt i Danmark. Men på Falster er der udbrudt julebryg-krig, og allerede nu kan der købes snebajere flere steder

Der er krig på julebryggen på Falster. (Arkivfoto)
Der er krig på julebryggen på Falster. (Arkivfoto)

Når han må, gør jeg det sgu også! På Falster er der udbrudt en barnlig form for krig på julebryg, efter Kvickly i Nykøbing F. i weekenden åbnede et nyt varehus og blandt andet havde Tuborgs legendariske Julebryg som trækplaster til kunderne.

Traditionen foreskriver ellers, at julebryggen først frigives klokken 20.59 på 'J-dag', der i år falder på fredag den 7. november.

Men efter Kvicklys brud på tradionen føler flere handlende på Falster, at de lige så godt kan følge efter. Det skriver Lolland-Falsters Folketidende.

Nu gør jeg det også
Føtex fulgte efter og satte øllet til salg tirsdag eftermiddag. Og når de store kan blæse på 'J-dag', må de små følge trop, mener Citykioskens indehaver, Gert Nielsen.

- Jeg har lagt julebrygget på køl og sælger det nu, slår han fast.

Ifølge Carlsberg Danmark er det kun i Nykøbing F., at julebrygget kan nydes før tid.

- Tyvstarten har heldigvis ikke bredt sig, og det håber vi heller ikke, den gør. 'J-dag' er en vigtig event for os, så det her skal helst ikke gentage sig, siger Jens Bekke.