Det er ikke kun kaffemaskinerne, der er fra Italien. Luftige kindkys blander sig med klapsalver og kinesere med kameraer.
Den regerende verdensmester i kaffebrygning er fra Kina, og han er i fuld gang med at udnytte sit kvarter, hvor han skal brygge fire kopper espresso, fire latte og fire signatur-drikke.
Fire dommere smager på sagerne, mens tre andre dommere konstant holder øje med baristaens arbejde. Hvordan 'stamper' han/hun? Hvor meget spild, er der? Og i den dur.
Kineseren serverer sin selv-komponerede signaturdrik, der består af en blanding af te og kaffe, i et højt glas.
Stor opbakning
Så kommer turen til Søren Stiller Markussen, der er Danmarks bedste barista. Sidste år blev han nummer to til VM i Latte Art, og denne gang har han hjemmebanefordel.
- Det her er den bedste dag i mit liv, siger Søren Stiller Markussen til konferencieren, inden uret begynder at tælle ned.
Målrettet indleder Søren Stiller Markussen sit kvarter med at fortælle om vikinger og den danske betydning af 'at tage en kop kaffe'.
Han er rutineret og professionel. Koncentrationen er stabil, og han gør sig umage for at servere det absolut bedste for dommerne. Noget usynligt tørres væk fra en af de fire kopper på bakken.
Danmarksmesterens signaturdrik trækker med øllebrød spor langt tilbage i tiden, og gør både kaffen nordisk og moderne. Dommerne drikker kaffen af glaskopper.
Afgørelse på søndag
Søren Stiller Markussen bruger 14 minutter og 20 sekunder af de 15, han har til rådighed. Bifaldet er massivt med tilråb som 'Godt gået, Søren!!!'
-Det er fantastisk med sådan en opbakning. Jeg bliver lidt nervøs, når der er så mange øjne på en. Men det giver også en god følelse i maven, siger Søren Stiller Markussen efterfølgende til ekstrabladet.dk.
Lørdag udtages seks finalister, der skal dyste endeligt om verdensmesterskabet på søndag.