De dage, hvor man kun bryggede øl på vand, malt, humle og gær, er ovre. Grænsesøgende bryggerier eksperimenterer med alternative ingredienser. Fælles for denne uges øl er, at der er benyttet kaffe i brygningen.
Blue Mountain Stout
Stout - 6,5 procent GourmetBryggeriet
www.gourmetbryggeriet.dk
Blandt ingredienserne i denne stout er verdens fineste og dyreste kaffe, Jamaica Blue Mountain, og den belgiske chokolade Callebaut på 70 procent. Så naturligvis dufter og smager den fyldige, men ikke fede stout af ristet kaffe, chokolade, orangefrugter, der bindes sammen med en behagelig tør og let bitter finale.
Pris: 66 cl, 25,95 kroner i mange specialforretninger og supermarkeder.
Black Hole
Imperial Stout - 13,1 procent Mikkeller (De Proef Brouwerij, Belgien)
www.mikkeller.dk
Black Hole er en smagsbombe, der kan vælte de fleste øldrikkere omkuld. Det er unik og ekstrem øl, som har mere af alt end nogen anden dansk øl. Det sorte hul er en voldsom og varmende oplevelse med komplekse mørke og ristede toner med rige noter af kaffe, chokolade, lakrids, lyng og citrus, som afsluttes i en lang vedvarende bitter finale.
Pris: 37,5 cl, 53,95 kroner i specialforretninger
Meantime coffee
Porter - 6 procent Meantime Brewing Company Ltd., London www.meantimebrewing.com
Ren konfekture for rigtige slikmunde, som kan overbevise selv de sejlivede øl-ignoranter om, at øl ikke bare er øl. Til den feminine fløjlsporter er der brugt Fairtrade Araba Bourbon kaffebønner fra Rwandas Abuhuzamugambi Cooperative.
Pris: 33 cl, 24,95 kroner i specialforretninger