Billig ret med dyr pasta 

Pastaretter er billige, uanset hvilken type pasta du bruger, så brug pasta af god kvalitet

Foto: Daniel Duffau-Rasmussen
Foto: Daniel Duffau-Rasmussen

Hvis man vil lave en god sandwich eller et godt stykke smørrebrød, starter man med et godt brød.

På samme måde skal du bruge god pasta, når du laver en pastaret. Der er intet i vejen for at bruge tørret pasta, men køb en tørret pasta af høj kvalitet.

Der er to ting der er vigtige for at sovsen hænger på pastaen, pastaen skal have en ru overflade og pastaens form skal kunne holde på sovsen.

Den ru overflade kommer, hvis pastaen er lavet i bronzeforme, og det kan ses ved at pastaen har et støvet look. Samtidigt er der en sammenhæng mellem god kvalitets pasta og pasta lavet i bronzeform, fordi det er en dyr måde at lave pasta.

Det næste du skal kigge efter er en pasta med huller, riller og sprækker, hvor sovsen kan sætte sig og følge pastaens vej fra tallerken, over gafflen og til munden.

Daniel Duffau-Rasmussen


Foto: Jakob Boserup

  • Skribent og kokke-elev.
  • Tidligere elev på Le Petit Gourmet, Le Sommelier - arbejder nu på Italo Disco

--------- SPLIT ELEMENT ---------

Indkøbslisten

Opskrift til 4 personer

500 g tørret pasta

300 g palmekål eller grønkål

2 fed hvidløg

1-2 ansjosfileter

Salt og Peber

Evt. parmesan eller pecorino

Olivenolie

Indkøb for ca. 60 kr.

Gør sovsen klar


Ordn kålen ved at trække bladene af stokken, kassér stokken.

Foto: Daniel Duffau-Rasmussen
Foto: Daniel Duffau-Rasmussen

Hold den tykke ende af stokken i den ene hånd. Hold løst om stokken med den anden hånd, og træk den op langs stokken, for at rive bladet af.

Kom bladene i vand, så sand og jord kan falde til bunds.

Foto: Daniel Duffau-Rasmussen
Foto: Daniel Duffau-Rasmussen
 

Løft kålbladene op af vandet.

Pil hvidløgsfeddene og skær dem i tynde skiver.

Foto: Daniel Duffau-Rasmussen
Foto: Daniel Duffau-Rasmussen
 

Kom dem i en gryde med et par cm vand i bunden.

Bring vandet i kog og kom kålen i gryden.

Foto: Daniel Duffau-Rasmussen
Foto: Daniel Duffau-Rasmussen
 

Sæt låg på og lad kålen dampe i 5-10 min, til kålen er mør og nem at trække fra hinanden.

Kom mere vand i gryden, hvis den er ved at koge tør.

Blend kålbladene med ca. 1 dl kogevand og ansjosfileter.

Foto: Daniel Duffau-Rasmussen
Foto: Daniel Duffau-Rasmussen
 

Tilsæt 5-10 spsk olivenolie og blend til en glat creme.

Smag cremen til med salt og peber.

--------- SPLIT ELEMENT ---------

Kog pastaen


Sæt en stor gryde vand over.

Salt pastavandet, ellers vil pastaen ende med at smage kedeligt.

Pastavandet skal være lige så salt som tåre.

Foto: Daniel Duffau-Rasmussen
Foto: Daniel Duffau-Rasmussen
 

Kom pastaen i vandet når det koger og rør undervejs, så pastaen ikke hænger fast i bunden af gryden.

Kom kålcremen i en stor pande eller gryde, hvor der er plads til pastaen.

Sigt pastaen før den er kogt helt færdigt, men gem lidt af pastavandet. Pastaen skal ende med at koge videre i sovsen. Så tag den op af vandet i god tid.

Foto: Daniel Duffau-Rasmussen
Foto: Daniel Duffau-Rasmussen
 

Kom pastaen i kålcremen og slyng den over varmen.

Smag på pastaen, for at tjekke tilberedningen og for at justere med olivenolie, salt og peber.

Foto: Daniel Duffau-Rasmussen
Foto: Daniel Duffau-Rasmussen

Hvis sovsen bliver meget tyk, så tilsæt lidt pastavand.

Smag retten endeligt til med salt og peber og server den straks.

Top evt. pastaen med friskrevet pecorino ost.

--------- SPLIT ELEMENT ---------

Mere fra Ekstra Bladet+

'Tøsedrengen'

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind