McDonald's på vej med større quarter pounders

McDonald's planlægger ifølge interne dokumenter at putte en større bøf i sine quarter pounder burgers

McDonald's planlægger ifølge interne dokumenter at gøre bøffen i kædens quarter pounders større. (Arkivfoto:
McDonald's planlægger ifølge interne dokumenter at gøre bøffen i kædens quarter pounders større. (Arkivfoto:

McDonald's kunder får snart en lidt større bøf i deres quarter pounder burgere. I hvert fald, hvis man skal tro interne dokumenter, som den canadiske TV-station CNBC har fået fat i.

CNBC skriver fredag, at McDonald's i løbet af den næste måneds tid planlægger at øge størrelsen af bøfferne fra de nuværende 113 gram i rå tilstand til 120 gram. Det svarer til knap 6%. Spørgsmålet er så, om det stadig kan kaldes en quarter pounder?

Teknisk set er den nuværende bøf heller ikke en quarter pounder, når den er stegt. Den svinder nemlig, ifølge McDonald's Twitter konto, ind til 79 gram, efter den er stegt. Det svarer til 30% svind.

Desværre ser det dog ud til, at det kun bliver i udlandet, at bøfferne måske bliver større. Ekstra Bladet spurgte nemlig McDonald's Danmark, om vi også får større bøffer her.

- Nej, det er der ingen planer om, skriver talsmand Pia Tobberup i en mail til Ekstra Bladet fredag.

Giver mere smagfuld bøf
Bøfferne skal ifølge de interne dokumenter også have ny form og stegemærkerne skal gøres mere synlige.

Ifølge det interne dokument vil ændringerne forbedre smagen, konsistensen og udseendet på burgerne, fordi bøfferne bedre vil kunne holde på kødsaften, hvilket betyder en saftigere og mere smagful burger. Det er i sidste ende et forsøg på at sælge flere burgere, skriver CNBC.

McDonald's ville ikke kommentere specifikt til CNBCs spørgsmål om den større bøf.

- Vi finder altid på nye tiltag om McDonald's mad, drikke og restaurant-oplevelse alt efter kundernes preference, og det inkluderer varmere mad og at gennemgå vores madlavningsprocedurer. Vi kommer snart med flere detaljer, sagde McDonald's i et svar til CNBC.

35 kommentarer
Vis kommentarer