Pandekager med spinat

Spinat er en af de frosne grøntsager, som man sagtens kan spise

Foto: Daniel Duffau-Rasmussen
Foto: Daniel Duffau-Rasmussen

De fleste supermarkeder har frisk babyspinat, som fungerer i salater, men det dur ikke til at blive tilberedt.

Spinatblade, som skal tilberedes, skal være store blade på størrelse med yderbladene fra et hjertesalat. De store blade har mere smag, karakter og struktur og holder derfor bedre til at blive stuvet eller komme i en gryderet.

Hvis du har mulighed for at købe store, flotte bundter af frisk spinat, så er det selvfølgelig fantastisk. Alternativt kan man bruge frossen spinat, som bare skal tøs op, klemmes fri for vand og kommes i retten. Samtidig slipper du for det omfattende arbejde med at vaske jorden af spinaten.

Daniel Duffau-Rasmussen


Foto: Jakob Boserup

  • Skribent og kokke-elev.
  • Tidligere elev på Le Petit Gourmet, Le Sommelier - arbejder nu på Italo Disco

--------- SPLIT ELEMENT ---------

Indkøbslisten

Opskrift til 4 personer.

Pandekager
150 g mel

250 g mælk

50 g smør

4 æg

1 tsk salt

Fyld og sovs
400 g mælk

250 g ricotta

ca. 50 g parmesan

35 g smør

35 g (ca. 3 spsk) mel

600 g frossen spinat i hele blade

Salt, peber og muskatnød

Indkøb for ca. 90 kr.

Begynd med pandekagerne

Kom mel og salt i en skål.

Slå æggene ud, og rør dem i melet.

Tilsæt mælken gradvist, så dejen starter med at være meget tyk.

Rør klumperne ud af dejen, mens dejen er tyk.

Tilsæt resten af mælken.

Smelt smørret på den pande, du skal bruge til at lave pandekagerne.

Pisk det smeltede smør i dejen.

Sæt panden på middelvarme.

Hæld lidt pandekagedej på en varm pande, og tip panden i alle retninger for at fordele dejen.

Prøv at lave pandekagerne så tynde som muligt.

Foto: Daniel Duffau-Rasmussen
Foto: Daniel Duffau-Rasmussen
 

Når dejen er størknet på panden, vendes pandekagen. Pandekagerne skal være meget lyse, så de er bløde og nemme at rulle.

Steg pandekagen kort på den anden side, ca. 20-30 sekunder.

Fortsæt, til dejen er brugt op - det er ca.10-12 pandekager. Kom lidt mere olie eller smør på panden undervejs.

--------- SPLIT ELEMENT ---------

Spinatfyld og pandekage-rul

Foto: Daniel Duffau-Rasmussen
Foto: Daniel Duffau-Rasmussen
 

Tø spinaten op i mikroovnen eller ved at dampe den i nogle minutter i en gryde.

Pres vandet ud af det optøede spinat.

Foto: Daniel Duffau-Rasmussen
Foto: Daniel Duffau-Rasmussen
 

Hak spinaten groft.

Vend spinat og ricotta med salt, peber og friskrevet muskatnød.

Foto: Daniel Duffau-Rasmussen
Foto: Daniel Duffau-Rasmussen
 

Riv en håndfuld parmesan i spinaten, og rør rundt.

Smag fyldet til, og juster krydringen.

Foto: Daniel Duffau-Rasmussen
Foto: Daniel Duffau-Rasmussen

Læg en pandekage fladt foran dig, og læg en lille pølse af fyldet på pandekagen.

Foto: Daniel Duffau-Rasmussen
Foto: Daniel Duffau-Rasmussen
 

Fold siderne ind på pandekagen, og rul den sammen.

Foto: Daniel Duffau-Rasmussen
Foto: Daniel Duffau-Rasmussen
 

Flyt de rullede pandekager til et ovnfast fad, som er smurt med lidt smør.

--------- SPLIT ELEMENT ---------

Lav bechamelsovsen og bag pandekagerne


Tænd ovnen på 200 grader varmluft.

Smelt smørret i en kasserolle.

Lad smørret bruse af, og tilsæt mel.

Steg melet i nogle minutter, til det dufter af nybagte småkager. Det er med til at fjerne smagen af mel.

Hæld mælken i smørret ad tre omgange. På den måde starter sovsen med at være tyk, og så er det nemmere at røre klumperne ud.

Foto: Daniel Duffau-Rasmussen
Foto: Daniel Duffau-Rasmussen
 

Hæld det sidste mælk i, og kog sovsen op. Lad den koge i 2 min. under omrøring.

Smag sovsen til med salt.

Hæld sovsen over pandekagerne, og riv lidt ost henover.

Foto: Daniel Duffau-Rasmussen
Foto: Daniel Duffau-Rasmussen
 

Sæt fadet i ovnen i ca. 20 min., til osten bobler og har taget lidt farve.

Server pandekagerne varme med en salat og lidt godt brød til.

--------- SPLIT ELEMENT ---------

2 kommentarer
Vis kommentarer