I udgangspunktet egner kyllingelår sig bedst til simreretter. Der er mere bindevæv og fedt i kyllingelårene, og det smelter under tilberedning og sikrer, at kødet føles saftigt.
Har man købt en hel kylling, vil man selvfølgelig også bruge brystet. Hvis du lader brystet sidde på benet, isolerer det mod varmen i gryden og hjælper kyllingestykkerne med at holde deres form. Ved at isolere kyllingebrystet tager det længere tid, før brystet bliver tørt.
Når du laver mad med krydderier, er det bedst at bruge hele krydderier. Hele krydderier holder længere tid på smagen, mens stødte krydderier hurtigt kommer til at smage støvet.
Hvis det er for besværligt at støde krydderierne, så køb i stedet en kaffemølle. Den kan blende de fleste krydderier til fint pulver og koster 150-200 kr.
--------- SPLIT ELEMENT ---------
Gør alle krydderierne klar
Pil løgene, og skær dem i både.
Steg løgene i olie, til de er møre og har brune kanter. Brug den gryde, du skal anvende til retten.
Tag løgene op af gryden, og kom dem i en blender.
Hæld kogende vand på mandlerne, og lad dem trække.
Køl dem med koldt vand, og smut dem.
Pil hvidløgsfeddene, og skrab skrællen af ingefæren med en ske.
Kom hvidløg, ingefær og mandler i blenderen.
Blend det hele til en fin pasta.
Tilsæt 1-2 dl vand, og blend det hele glat.
Kværn de hele krydderier fint, brug en morter eller en kaffekværn, som kun bruges til krydderier.
Riv muskatnøden fint, og bland alle krydderierne sammen, også chilipulver.
--------- SPLIT ELEMENT ---------
Skær kyllingen op
Del kyllingen i otte stykker.
Bruger du kun lår, skal hvert lår deles i over- og underlår.
Læg den hele kylling på ryggen, og vip lårene ud til siden, og skær dem fra.
Del lårene i to ved at skære gennem leddet.
Bevar kyllingebrystet på ben – så bliver kødet ikke så nemt tørt.
Stil kyllingen op, og skær ryggen af (se billedet).
Skær, til du rammer vingeleddet, og skær igennem det.
Roter kyllingen, og gør det samme på den anden side.
Skær brysterne fra hinanden, og skær igennem knoglen.
Del hvert bryst i to.
Træk skindet af kyllingestykkerne.
--------- SPLIT ELEMENT ---------
Kom det hele i gryden
Kom olie i gryden, og tænd på middelhøj varme.
Steg kyllingestykkerne på to eller tre sider, til de er gyldne.
Tilsæt mandelpastaen og de tørre krydderier, og steg med i et par minutter.
Kom yoghurt i gryden og evt. vand, til kyllingen er en tredjedel dækket af sovs.
Krydr med salt, og sæt låg på gryden.
Kyllingen skal simre i 15-20 min., til lårkødet er mørt.
Rør i gryden undervejs, og tilsæt evt. mere vand, hvis sovsen bliver meget tyk.
Stik en gaffel i et lårstykke.
Hvis stykket nemt slipper, når du trækker gaflen til dig, er kødet mørt.
Smag retten til med salt.
Server retten med ris og indiske fladbrød.
--------- SPLIT ELEMENT ---------