Stormagasin i kæmpe gourmet-fiasko: Lukker efter kun 15 måneder

Italiensk madmekka var ikke nogen succes i stormagasinet Illum

Eataly er snart fortid i Illum. Foto: Coop
Eataly er snart fortid i Illum. Foto: Coop

Det skulle være så fint, men det blev det altså bare ikke.

Stormagasinet Illum har besluttet at droppe den store satsning med italiensk mad og vin, som ellers skulle have vendt bøtten og været med til at skabe overskud i biksen.

Madmekkaet Eataly gik for godt et år siden sammen med Coop om at etablere en gourmet-satsning som erstatning for en Irma, som tidligere var i underetagen på stedet. Men den bliver med udgangen af april lukket.

Det gik altså ikke med både supermarked og flere spisesteder. En kombination, som ellers har haft succes andre steder i Europa. Men ikke hos Illum.

Det fortæller Illums administrerende direktør, Jeanette Aaen, til Berlingske Business.

Se også: Coop åbner italiensk madmekka i Illum

- Jeg kan bekræfte, at Eataly lukker til april, siger Jeanette Aaen til Berlingske Business.

Hun vil ikke fortælle, hvorfor stikket bliver trukket efter så kort tid, men siger ifølge Berlingske Business, at det er sket efter gensidig aftale med Eataly-koncernen. Berlingske Business skriver dog, at det ifølge mediets oplysninger handler om, at Eataly har svært ved at betale den høje husleje, der kræves for at ligge i underetagen af stormagasinet midt i København.

Illum er i forvejen ejet af den italienske koncern La Rinascente, der købte stormagasinet i 2013 og siden har brugt næsten en halv milliard kroner på en gennemgribende renovering. En renovering, der bl.a. skulle distancere Illum fra konkurrenten Magasin og gøre varehuset endnu mere eksklusivt. 

Eataly blev etableret i 2007 i den italienske by Torino med ambitionen om at gøre italienske kvalitetsfødevarer tilgængelig for flere. Samlet har koncernen siden åbnet 30 butikker i syv lande - og har bl.a. store forretninger i millionbyer som New York, Tokyo og Sao Paulo. København var det første Eataly-projekt i Skandinavien.

Og det kom tilsyneladende ikke til at gå så godt.

Coop skulle ifølge Berlingske have en ejerandel på op mod 25 pct. af madstedet, men det er ikke lykkedes mediet at få hverken Coop eller Eataly i tale.

Jeanette Aaen fortæller, at der er fundet en afløser til underetagen. Men Illum vil først senere melde ud, hvad der er de nye planer.

77 kommentarer
Vis kommentarer