Mash skjulte kritisk kontrolrapport

Luksus-steakhouse-kæden Mash undlod at vise kunderne en afslørende kontrolrapport

Visse restauratørerne har det med at hænge misvisende og stærkt forældede glade kontrolrapporter op i øjenhøjde i restauranternes indgangspartier.

Konsekvensen er, at de besøgende tror, at forholdene indenfor har været i top ved det seneste kontrolbesøg fra fødevaremyndighederne. Men sådan har det ikke nødvendigvis været.

Temperatur-koks

Eksempelvis fik steakrestauranten Mash Modern American Steak House i Bredgade i København den 19. marts i år kritik for at opbevare fisk og skaldyr ved alt for høje temperaturer.

Men da fødevarekontrollen kom på besøg knap to måneder senere viste Mash stadig sine 5.000 ugentlige kunder en forældet kontrolrapport med en fin elitesmiley – i stedet for den afslørende kontrolrapport.

Rødt opgør: Olsen Dyhr skred midt i bøffen

Derfor fik Mash sidste onsdag igen kritik af fødevarekontrollen – nu for ikke at skilte med temperatur-kritikken.

'Forglemmelse'

- Det skyldes en simpel forglemmelse, bedyrer Mash' partner og marketingschef Mikkel Glahn.

Han afviser, at Mash spekulerede i at give kunderne et pænere indtryk af restauranten end den seneste kontrolrapport kunne retfærdiggøre.

Han tilføjer, at han vurderer, at det primært er medierne, og ikke kunderne, der interesserer sig for kontrolrapporterne.

- Kunderne er mere eller mindre ligeglade. De orienterer sig efter god mad og en god og sjov aften. Ikke efter kontrolrapporter.

Den amerikanske kæde Dunkin' Donuts havde for nylig også glemt at ophænge en kritisk kontrolrapport i sin første danske filial. Så Ekstra Bladet tog initiativ til at hjælpe Dunkin'. Se hvordan det gik i tv-klippet her:

Mash skjulte kritisk kontrolrapport