McDumt?: Maddetektiven fladmaser 37 bægre McDonald's-fritter

Ekstra Bladets Maddetektiv eksperimenterer: Hvad kommer der ud af at mose 37 portioner pommes frites fra McDonald's?

Her kan du se eksperimentet, hvor godt fem kilo pommes frites blev mast med en æblemostpresser (produceret af: Lasse Brøndal, Sarah Stilling Skrivergaard, Marie Dall Pedersen)

Hvad er der i en stor portion pommes frites fra McDonalds?

Der er cirka 130 gram friturestegte kartofler inklusiv 2 gram salt og i alt 448 kalorier svarende til omtrent en fjerdedel af, hvad en gennemsnit-kvinde dagligt forbrænder.

Vi ved, at McDonald's praler med, at de er Danmarks bedste - og verdensberømte, fordi de hævdes at være bløde på indersiden og gyldne og sprøde på ydersiden.

Usundt fedt

Vi ved, at de kommer i frossen tilstand fra den tyske leverandør Agrarfrost og bliver dybstegt i fritureolie, der indeholder 91 procent umættet fedt og 9 procent af de meget usunde mættede fedt.

Men vi ved ikke, hvad der sker, hvis vi fylder en stor mostpresse med i alt 37 portioner - eller fem kilo - McDonald's-pommes frites og moser dem under stort pres.

Der kommer der en del anstrengelser og noget ganske opsigtsvækkende ud af.

Resultatet kan du se i Ekstra Bladets eksperimenterende forbrugerprogram 'Maddetektiven afslører' over artiklen.

Se også herunder vores store test af Dunkin' Donut's, der dyster mod 7-Elevens donuts:

 

Ekstra Bladets Maddetektiv

'Maddetektiven Afslører' er Ekstra Bladets nye forbrugerprogram, der afslører hvordan vi bliver fede, fuppet og bluffet af supermarkederne og fødevareindustrien.

73 kommentarer
Vis kommentarer