Netto-butik i muggen ostebrøler: Får bøde på 60.000 kroner

Netto i Skibby smed de forkerte oste ud

Cirka 150 gange om året advarer myndighederne mod fødevarer med søm, metalsplinter, plastikstykker, glasskår, listeria og salmonella, mug og fordærv.

Disse madvarer skal omgående fjernes fra butikkerne, men ligegyldighed og slendrian i fødevareerhvervet fører til, at mange af de farlige eller ulækre fødevarer alligevel ender med at blive solgt til forbrugerne.

I en ny sag har Netto i Skibby på den sjællandske halvø Hornsherred netop af Fødevarestyrelsen fået en bøde på 60.000 kroner.

Netto undlod ifølge myndighederne at fjerne 'Gamle Mølle' toastbrød indeholdende glasskår fra butikkerne. Det er nu blevet til en politi-sag. Foto: Linda Johansen. Forbrug Netto politianmeldt i sag om glasskår i brød

Muggen ost i reolen
I november stod det nemlig klart, at flere partier Løgismose Let Knas-ost var mugne, så butikkerne fik besked på at fjerne dem omgående.

Det skete ikke i Skibby. Ved en fejl fjernede personalet nemlig de forkerte oste, viser overvågningsbilleder fra butikken, så der var stadig mugne oste i kølereolen, da Fødevarekontrollen efter tip fra en forbruger kom på besøg.

'Jeg er ked af, jeg har taget de forkerte oste. Fremover vil jeg være mere grundig ved en tilbagetrækning,' sagde butikschefen til Fødevarekontrollen, som kvitterede med den store bøde og en vred smiley.

Læs kontrolrapporten her.

32 kommentarer
Vis kommentarer