Ny razzia: Burger Shacks pizzakæde er også fup

Fødevarekontrollen har i dag gennemført en razzia i Burger Shacks pizzakæde, Pizza Hytten, som også snyder kunderne

Pizza Hytten i Aarhus blev i dag, onsdag, tvangslukket af myndighederne af hensyn til forbrugernes sikkerhed. Privatfoto
Pizza Hytten i Aarhus blev i dag, onsdag, tvangslukket af myndighederne af hensyn til forbrugernes sikkerhed. Privatfoto
Følg Forbrug

Forleden kunne Ekstra Bladet beskrive, hvordan fødevaremyndighederne i en stor koordineret razzia afslørede 30 lovbrud i den hastigt ekspanderende fastfoodkæde Burger Shack, som groft snød kunderne og mildest talt sjuskede med hygiejnen og madens temperaturer.

Nogle afsløringer, som nu får direktøren til at skride fra posten.

Burger Shacks direktør stopper

Ny grotesk afsløring om Burger Shack

I dag, onsdag, var turen så kommet til fastfoodimperiets lige så ekspansions-ambitiøse pizzakæde, Pizza Hytten, der markedsfører sig med at være helt særligt autentisk siciliansk.

Under razziaen gennemført af Fødevarekontrollens Rejsehold blev et enkelt pizzeria, det i Guldsmedegade i Aarhus, lukket på grund af en massiv og sundhedsfarlig forekomst af fluer. En sjældent set hård sanktion, der er den mest indgribende, myndighederne har til rådighed.

Akut sundhedsfare: Burger Shacks pizzeria tvangslukket

Men pizzakæden med nu fire filialer og snart i alt ni filialer har også snydt kunderne på samme måde, som Burger Shack gjorde.

I en mail, som Mike Juhl, kædens pr-mand, har sendt til Ekstra Bladet, afslører han, at Pizza Hytten har givet kunderne falske oplysninger om råvarernes oprindelse og om den langtidshævede pizzadej, som Pizza Hytten påstod var bagt i brændefyrede stenovne.

Pizza Hytten har ikke udelukkende brugt italienske råvarer, sådan som man kunne få indtryk af i markedsføringen, indrømmer han.

Dejen har heller ikke altid hævet i 72 timer, sådan som Pizza Hytten påstod.

Og pizzaerne bliver ikke bagt i brændefyrede ovne, sådan som Pizza Hytten reklamerede med, men i gas- og brændefyrede ovne, indrømmer Mike Juhl.

'Derfor vil vi fremadrettet skrive, at et udvalg af de råvarer vi bruger er italienske,' skriver Mike Juhl, som også fremover kun vil skrive, at dejen er hævet i 'op til 72 timer,' ligesom man vil ophøre med at misbruge påstanden om, at pizzaerne er bagt i brændefyrede ovne.

Ekstra Bladet har bedt Mike Juhl om et interview, hvor han skal svare på, hvordan Pizza Hytten kan finde på at snyde kunderne, men han vil ikke deltage.

'Det ønsker jeg ikke at deltage i, det er ikke i overensstemmelse med sandheden. Jeg har ikke yderligere kommentarer.'

Fødevarestyrelsen vil heller ikke udtale sig i sagen før tidligst mandag, hvor kontrolrapporterne med heftig kritik forventes formelt at blive udgivet til offentliggheden.

Ifølge Pizza Hyttens hjemmeside åbner der snart pizzeriaer i Jægergårdsgade, Trøjborg Centret, Sønder Allé og i Veri Centret i Aarhus samt på Tapperitorvet i København. I forvejen er der tre pizzahytter i Aarhus og en i Aalborg.

Burger-bossens forsvar: Frossent kød skyldes bæredygtighed

Det skriver Pizza Hytten til kunderne

I en forsvarstale lagt ud på Pizza Hyttens hjemmeside, skriver kæden i dag - altså inden de kritiske kontrolrapporter udkommer mandag:

Kære pizzaelskere

Vi har fornylig haft besøg af Fødevarestyrelsen i vores restauranter. Det har vi af og til, og det foregår altid i god ro og orden. Vi har styr på håndteringen af vores råvarer, som er af høj kvalitet og som opbevares i henhold til styrelsens retningslinjer.

Denne gang var der et par anmærkninger primært i forbindelse med vores markedsføring, som vi har skullet rette til. Det gør vi med det samme.

Italienske råvarer:

Vi bruger primært italienske råvarer, men supplerer af og til med råvarer fra andre lande. Dette er naturligvis råvarer af høj kvalitet, der opbevares som de skal. Derfor vil vi fremadrettet skrive, at et udvalg af de råvarer vi bruger er italienske.

Dejen hæver altid i 72 timer:

I enkelte tilfælde har vi grundet travlhed benyttet dej, som kun har hævet i 48 timer. Det er en mulighed, som kun benyttes i yderste nødstilfælde, men i fremtiden vil vi tage forbehold ved at skrive ”op til 72 timer”. Pizza bages i brændefyret stenovn: Fødevarestyrelsen mente, at denne formulering kunne misforstås. Vores pizzaovne er gas- og brændefyrede ovne, hvor der tilsættes træ og åben ild for at tilføre smag.

Fluer i produktionslokale i Guldsmedgade:

Det er korrekt, at der er konstateret bananfluer i Guldsmedgade. Det er et tilbagevendende problem i disse lokaler. Indtil vi har fået bugt med problemet holder vi lukket i restauranten i Guldsmedgade – formentlig i et par dage. Det er vigtigt for os at pointere, at der ikke har været bananfluer i den mad, der er blevet serveret i restauranten og som take-away.

Vi har en fin dialog med Fødevarestyrelsen. Vi har indtil videre udelukkende haft glade smileys, og så snart vi får ovenstående på plads – og det sker i løbet af få dage – vil vi ved et nyt tilsyn forhåbentlig få vores glade smiley igen. Vores restauranter på Frederiks Allé, Mejlgade og i Aalborg har åbent som normalt.

Med venlig hilsen

Angelo og resten af teamet

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.

Hvis krigen og katastroferne kommer, hvad skal vi mennesker så gøre?