Ond rotteplage lukker Rema 1000 i 40 dage

En usædvanligt sejlivet rotteplage har været en katastrofe for Rema 1000

Siden 21. september – altså i nu 40 dage - har den ellers meget velbesøgte discountbutik været lukket på grund af rotter. Arkivfoto: Linda Johansen
Siden 21. september – altså i nu 40 dage - har den ellers meget velbesøgte discountbutik været lukket på grund af rotter. Arkivfoto: Linda Johansen
Følg Forbrug

’Lukket på grund af skadedyr.’

Stort set dagligt må fødevarebutikker i Danmark smække en besked i døren og tilkalde en rottefænger, som slår dyrene ihjel, så der efter reparationer og rengøring kan genåbnes efter få dage.

Så heldig har discountbutikken Rema 1000 på Vesterport i København ikke været.

Siden 21. september – altså i nu 40 dage - har den ellers meget velbesøgte discountbutik været lukket på grund af rotter.

Rema 1000 har gennem sit pr-bureau i ugevis afvist af stille op til interview om skadedyrsangrebet, men gennem ruderne har man kunnet følge håndværkere, skadedyrsbekæmpere og rengøringsfolk tømme, endevende og ommøblere hele butikken.

Eksempelvis har man spredt mel på gulvet for at kunne følge rotternes spor.

’Vi er i fuld gang med at udrede, og vi åbner først, når vi er 100 procent sikre på, at der er styr på det,’ har den skriftlige kommentar lydt fra francisetager Christian Vindfeldt.

I går smækkede Christian Vindfeldt en nyt A4-ark op i indgangspartiet:

’Kære kunder. Vi åbner igen fredag d. 2/11 – ’18.’

Om det kommer til at ske, vil tiden vise, for rotter findes tilsyneladende stadig i det Arne Jacobsen-tegnede SAS-hus, som er mest kendt for det ikoniske Radisson Collection-hotel, som blev indviet i 1960.

I bygningen ligger foruden Rema 1000 også en Fitnessdk på førstesalen.

Dette fitnesscenter måtte tirsdag i denne uge lukke, da der piskede en rotte rundt i receptionen, der fungerer som butik med salg af alverdens søde proteinbarer og drikkevarer.

’Vi har desværre været nødt til at lukke centeret midlertidigt grundet skadedyr (…) Vi beklager ulejligheden, men det er desværre et problem, der har været på matriklen, og som nu har ramt os,’ skrev Fitnessdk på sin Facebook-side.

En rottefænger blev hidkaldt. Han fangede rotten, så fitnesscentret kunne genåbne onsdag morgen.

Det er uvist, om Rema-francisetager Christian Vindfeldt er forsikret, eller om han selv må dække det store omsætningstab samt de betydelige udgifter til bekæmpelse, sanering og reperationer.

Der er også mulighed for, at udlejer eller Rema 1000 betaler helt eller delvist.

Radisson Collection-hotellet oplyser, at man ikke har problemer med rotter.

- Vi fra hotellets side har haft et skadedyrsfirma til at undersøge hele hotellet og har fået bekræftet, at der ingen spredning er hertil, siger hoteldirektør Brian Gleeson.

Rottefænger: Sådan sikrer du dit hjem

Kulden kommer - og det gør rotterne også med mindre du følger nogle enkle råd

Allerede i weekenden begynder natte-temperaturerne at nærme sig frysepunktet

- Og kulden betyder hvert eneste år, at rotterne søger mod varme i boliger. Nogle steder er der fri adgang, hvilket for mange bliver en grim oplevelse, fortæller Kim Jørgensen, skadedyrsbekæmper og medejer af Jyllands Skadedyrsservice.

Han forklarer, at selv store fede rotter kan klemme sig gennem huller på størrelse med en 2-krone, altså knap 2,5 cm.

- Så selvfølgelig bør man sikre sin bolig mod denne direkte adgang - også adgang i form at brud på kloakrør, hvorfra de kan krybe ind under gulve, hvorfra de trænger ind til føde i køkkenskabe, som de kan inficere med i værste faldt livstruende bakterier.

- Men faktisk kan de kloge rotterne også trænge ind på lofter ved at kravle op gennem nedløbsrør, så dem kan man passende sikre med hønsenet af ståltråd, lyder hans råd.

Han fraråder, at man har bevoksning direkte op ad husmure, da rotter elsker at gemme sig og hygge sig ved strålevarmen indefra. Herfra vil de også forsøge at trænge ind, hvor der virkelig er varmt.

- Så sørg for, at udendørs-arealerne generelt er ryddelige, sørg for, at rotterne ikke har adgang til affald – og undlad endeligt at over-fordre fugle. Rotter ligger nemlig på lur og æder foderet, forklarer han.

Han forklarer, at alle har pligt til at kontakte kommunen, hvis man ser rotter.

Det kan man roligt gøre uden at risikere en regning, for rottebekæmpelse hos private er nemlig betalt over skatten, og gør krybene skade på din bolig, er det i næsten alle tilfælde dækket af forsikringen.

Han forklarer, at man som husejer er forpligtet til at sikre sine stikledninger og brønde mod brud.

- Det kan eksempelvis være en god idé i forbindelse med et huskøb at kræve en tv-inspektion for at se, om det hele er intakt, anbefaler Kim Jørgensen.

Seneste nyt

Ekstra Bladet har givet statsministeren en lys idé

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.