Annonce:
Annonce:

Rottelort ved pizzaovnen: Fødevarekontrol turde ikke komme igen

Først kom rotterne. Så kom Fødevarekontrollen. Så kom politiet

Fødevarekontrollen måtte tage politiet med til pizzeriaet, hvor der var problemer med rotter - hvilket ejeren bestrider. Foto: Ekstra Bladet.
Fødevarekontrollen måtte tage politiet med til pizzeriaet, hvor der var problemer med rotter - hvilket ejeren bestrider. Foto: Ekstra Bladet.
Annonce:

Det har ikke været nogle fredelige sommer-uger i Luciano Pizza i Aarhus Vest, hvor ejerens opførsel har gjort, at Fødevarekontrollen ikke turde besøge pizzeriaet efter, der blev slået rotte-alarm.

Spektaklet begyndte den 4. juli, da nogen ringede til Fødevarekontrollen med oplysninger om, at de sygdomsbærende gnavere havde fundet vej til spisestedet, som praler med at lave byens bedste mad.

Noget mad, som Fødevarestyrelsen vurderer, kunne være farligt for kunderne.

Rottelort ved pizzaovn
Rotte-anmeldelsen førte samme dag til et kontrolbesøg, hvor den tilsynsførende afslørede, at der var rottelort ved pizzaovnen og gnavemærker flere steder.

På det tidspunkt havde ejeren ifølge myndighederne i fem dage vidst, at der var rotter, men alligevel havde han hverken lukket stedet for at gøre rent - eller kontaktet Fødevarekontrollen, som man ellers skal, hvis man har skadedyr.

Annonce:

Farlige fødevarer
’Virksomheden er vidende om eller burde have vidst, at der er sket markedsføring af farlige fødevarer, fordi de selv har konstateret rotter i virksomheden’, skriver Fødevarestyrelsen, som tvangslukkede pizzeriaet og stak ejeren Mohamad Wael El-Daoud en rasende smiley og en bøde på 30.000 kr. – straffen for ikke at underrette myndighederne.

Men det gik ikke fredeligt for sig under kontrollen. Faktisk turde medarbejderne i Fødevarestyrelsens ordinære tilsyn ikke komme på den opfølgende kontrol onsdag i sidste uge.

Ejerens opførsel
- Der var nogle forhold omkring ejerens opførsel, som gjorde, at den tilsynsførende ikke ønskede at besøge pizzeriaet igen, fortæller Marianne Rasmussen fra Fødevarestyrelsens Rejsehold.

Afsløring: Her kribler og krabler kakerlakker hos Schulstad

Rejseholdet er den specialiserede enhed i Fødevarestyrelsen, som ofte mandsopdækket af politifolk tager på de kontroller og razziaer, hvor man frygter ballade med restauratører, slik-importører, kioskejere og andre i fødevarebranchen.

Annonce:

Hun deltog sidste onsdag sammen med politiet i den opfølgende kontrol, hvor Mohamad Wael El-Daoud stadig ikke havde fået gjort ordentligt rent efter de rotter, som spreder farlige bakterier over alt, hvor de færdes.

Gjorde ikke rent
Eksempelvis var der ikke gjort rent på ovnen, hvor der havde ligget rottelort, så myndighederne opretholdt forbuddet mod at åbne.

Men dagen efter – torsdag i sidste uge - fik Mohamad Wael El-Daoud uden at rage uklar med myndighederne - lov til at genåbne sit pizzeria, for nu var der rent og stedet havde ifølge en autoriseret skadedyrsbekæmper været uden rotter i mindst tre dage.

Ejeren: Her har aldrig været rotter

- Mohamad Wael El-Daoud, ejer af Luciano Pizza, hvordan kan du finde på at lave mad et sted, hvor der har været rotter?

- Vi har ikke haft problemer med rotter på noget tidspunkt.

- Hvorfor skriver Fødevarestyrelsen det så i kontrolrapporterne?

- Jeg ved det ikke. Der har ikke været noget problem. Der har kun været en mistanke.

- Men hvorfor har der så ifølge Fødevarestyrelsen været rottelort i dit pizzeria?

- Forstå det nu. Der har ikke været noget problem. Du skal finde et andet arbejde, for du har ikke grundlag for at skrive, at der har vært rotter.

- Jo, for Fødevarestyrelsen bekræfter telefonisk over for Ekstra Bladet, at kontrolrapporternes oplysninger om rotter er sande.

- Det har ikke været noget problem.

- Hvorfor var politiet med på det opfølgende tilsyn, hvor der ikke var blevet gjort rent?

- Jeg ved det ikke.

- Blev du og Fødevarekontrollens folk uenige under det første kontrolbesøg?

- Du skal ikke have detaljer om en episode.

- Fødevarestyrelsens folk var utrygge ved at komme uden politiet. Hvorfor?

- Det må du spørge dem om. Jeg ved ikke, hvorfor de tog politiet med anden gang.

Mohamad Wael El-Daoud understreger over for Ekstra Bladet, at han har klaget over Fødevarestyrelsens afgørelse idet han mener, at sanktionen og ordlyden i kontrolrapporten er for hård.

Han siger, at der blot har været tale om en 'strejfer - altså en enlig rotte, som ikke opholdt sig i lokalerne længe.

Han siger, at han har været samarbejdsvillig i forhold til Fødevarestyrelsen og at han egenhændigt kontaktede skadedyrsbekæmperen, som han formodede ville kontakte Fødevarestyrelsen.

- Jeg har drevet restauration i seks år samvittighedsfuldt og uden problemer.

 

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Annonce:

Mest læste lige nu

Det er kvindens krop - ikke juristernes
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: