Smeltende mørt kød

Braisering gør billigt kød mørt og lækkert - sådan gør du

Denne ribbensteg er braiseret i soya, risvin og vand. Braiseringsurterne er en 'asiatisk blanding'. Den er serveret med fintsnittede grøntsager og pandekager af rispapir. Foto: Daniel Duffau-Rasmussen
Denne ribbensteg er braiseret i soya, risvin og vand. Braiseringsurterne er en 'asiatisk blanding'. Den er serveret med fintsnittede grøntsager og pandekager af rispapir. Foto: Daniel Duffau-Rasmussen
Ekstra Bladet

Fremgangsmåden er den samme, uanset om du vil braisere lammebov, oksehaler eller læderstøvler – og resultatet bliver mørt som smør. Du skal bare vælge tre ting: kød, urter og hvilken væde som danner basen for din sovs.

Braisering tager udgangspunkt i billige og seje kødstykker, fordi den lange tilberedning mørner kødet, så det til sidst falder fra hinanden.

Ubegrænset adgang med
Ekstra Bladet
Ekstra Bladet
79 kr./md.
Abonnent? Log ind

Udforsk Ekstra Bladet+

Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.
Fiduskunst og magistervrøvl

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Udforsk Ekstra Bladet+