Spätzle – den glemte garniture

Den tyske ret kan både være tilbehør eller en ret i sig selv

Spätzle (også kendt som Spätzli eller Chnöpfli i Schweiz) er en madret af tysk oprindelse, især populær i det sydtyske Schwaben, i Schweiz, Østrig, Ungarn og i Alsace i det nordøstlige Frankrig. Foto: Daniel Duffau-Rasmussen
Spätzle (også kendt som Spätzli eller Chnöpfli i Schweiz) er en madret af tysk oprindelse, især populær i det sydtyske Schwaben, i Schweiz, Østrig, Ungarn og i Alsace i det nordøstlige Frankrig. Foto: Daniel Duffau-Rasmussen
Ekstra Bladet

Når lykkehjulet tikker for at afgøre tilbehør til aftensmaden, er der tre store felter: pasta, kartofler og ris.

Her er et alternativ, som de tysktalende lande smider i puljen. Spätzle er væsentlig nemmere at lave end at lave pasta: Du skal ikke ælte dejen – den skal bare røres sammen.

Formen på spätzle er lidt klodset og ukurant, så på den måde er spätzle også meget tilgivende.

Ubegrænset adgang med
Ekstra Bladet
Ekstra Bladet
79 kr./md.
Abonnent? Log ind

Udforsk Ekstra Bladet+

Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.
Fiduskunst og magistervrøvl

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Udforsk Ekstra Bladet+