5 ting du ALDRIG må gøre hvis du er blevet solskoldet

Har du været ude for at arbejde på din kulør, med endt med krebsefarve? Så er her fem ting, du helt skal undgå at gøre

Følg Sundhed

Det er endelig blevet sommer, og så snart,solen kigger frem ud af de danske sommer-skyer, er du der. Så skal der kulør på vinterkroppen.

Men selvom det måske ikke virker sådan, når solens varmende stråler kun momentært lige orker at lune dit korpus, så er solen altså som bekendt et farlig bekendtskab.

Har uheldet alligevel være ude, og er du blevet solskoldet, så er det vigtigt at holde sig væk fra solen, indtil huden er helet igen.

I mellemtiden er der flere ting, du skal undgå at gøre. Søndagsavisen har i denne uge samlet en lang liste over de ting, du aldrig må gøre, hvis din hud er blevet forbrændt.

Her er et udpluk:

Hold dig fra makeup
Det kan være fristende at lægge makeup oven på skoldningen, særligt i ansigtet. Men lad være med det, for din hud trænger til, at du lader den være. Makeup i forbrændingen øger desuden risikoen for infektion og allergi.

Rør ikke ved blærerne
Blærerne, der kommer på din hud, når du er blevet forbrændt, er med til at beskytte huden. Lad derfor endelig være med at røre ved dem.

Undgå stramt og syntetisk tøj
Solskoldning er et tegn på inflammation, og din hud har derfor brug for at kunne ånde. Huden er varm og rødlig omkring skoldningen, fordi blodcirkulationen er øget. Derfor skal du helt lade være med at gå i syntetisk og stramt tøj, når du er blevet forbrændt.

Glem ikke vand
En forbrænding, selv hvis det bare er en mild solskoldning, trækker væske fra hele kroppen. Så sørg for at drikke rigeligt med vand, så kroppen får ny væske.

Krads ikke i huden
Ligesom med blærerne, skal du undgå at kradse i huden, når den begynder at skalde af. Afskaldningen er et tegn på, at din hud er ved at hele, og det er bedst, at du ikke blander dig i det.

Seneste nyt

Det er ikke B.T. og Ekstra Bladet, der er de beskidte

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.