Apoteksmedicin skal holde prisen de næste to et halvt år

En ny aftale fastholder prisloftet på tilskudsberettiget medicin på apotekerne frem til udgangen af 2018

Receptpligtig og anden tilskudsberettiget medicin kan frem til 15. december 2018 ikke blive dyrere, end det kan i dag.

Det er resultatet af en aftale mellem regeringen, Danske Regioner og Lægemiddelindustriforeningen, der er offentliggjort mandag.

Af aftalen fremgår det, at det nuværende loft over priserne på tilskudsberettiget medicin på apotekerne fastholdes de næste to og et halvt år.

Aftalen glæder sundheds- og ældreminister Sophie Løhde (V).

- For danskerne giver det en større grad af sikkerhed, at der de kommende år er et loft over priserne på apoteksmedicin, og samtidig får regionerne også bedre muligheder for at budgettere deres udgifter til medicintilskud.

- Alt i alt giver aftalen altså ro og tryghed, både for danskerne og for samfundsøkonomien, lyder det fra ministeren i en pressemeddelelse.

Tidligere aftaler om medicinpriserne har indebåret, at loftet blev reguleret i forhold til den almindelige pris- og lønudvikling i samfundet. Den praksis bryder den nye aftale med, da loftet nu som udgangspunkt ikke kan hæves.

Også formanden for Danske Regioner, Bent Hansen (S), er tilfreds med udfaldet af den nye aftale, der kommer i forlængelse af en tidligere aftale fra 2014.

- Sammen med andre initiativer på medicinområdet kan denne aftale være med til at sikre stabilitet, selv om ny medicin og større forbrug stadig kan give udgiftsstigninger for regionerne, siger han i pressemeddelelsen.

Af aftalen fremgår det, at prisstigninger i enkelte tilfælde kan ske for at løse skævvridninger i prisstrukturen. Det skal dog godkendes af Sundheds- og Ældreministeriet først.

1 kommentar
Vis kommentarer