Slår hver anden ihjel: Eksperter frygter ny 'mareridts-bakterie'

Endnu engang slår internationale sundhedsmyndigheder alarm over antibiotika-resistente bakterier

Op til 50 procent af patienter, der bliver smittet med bakterien CRE, ender med at dø. (Foto: Colourbox)
Op til 50 procent af patienter, der bliver smittet med bakterien CRE, ender med at dø. (Foto: Colourbox)

En ny, dræber-bakterie skaber i øjeblikket panik hos de amerikanske sundhedsmyndigheder.

Således slår det Center for Disease Control og Prevention (CDC) i USA nu alarm over udbredelsen af den resistente bakterie carbapenem-resistent Enterobacteriaceae - eller mere mundret CRE.

Læs også:

Ekspert slår alarm: Om 20 år dør vi af simple infektioner

Det skriver flere amerikanske medier – heriblandt CNN.

Ifølge CDC slår bakterien halvdelen af de personer ihjel, som bliver inficeret med CRE. Og i alene i første halvdel af 2012 har mere end 200 klinikker behandler personer, der har været inficeret.

- CRE er en mareridts-bakterie. Vores stærkeste antibiotika virker ikke, og patienter står derfor tilbage med potentielt uhelbredelige infektioner, lyder det fra direktør Tom Frieden fra CDC ifølge CNN.com.

Direktøren fortsætter:

Læs også:

Sundhedstyrelsen: Antibiotika-advarsel er alvorlig

- Læger, hospitalsledelser og sundhedsmyndighederne må nu arbejde sammen for at implementere en ny strategi, der kan stoppe infektionerne med at brede sig, siger han videre.

Strategien går blandt andet ud på at sikre god håndhygiejne, samt at eventuelt inficerede personer bliver isolerede eller sat sammen, så smittefare begrænses.

Sundhedsstyrelsen i Danmark har gentagne gange understreget, at udfordringen med multiresistente bakterier er et problem, der skal håndteres med største alvor.