Annonce:
Annonce:

Ekspert slår alarm: Om 20 år dør vi af simple infektioner

En anerkendt britisk ekspert slår alarm over brugen af antibiotika

Det kan ende helt fatalt om 20 år, når man skal have foretaget selv små operationer, mener britisk ekspert. (Foto: Colourbox)
Det kan ende helt fatalt om 20 år, når man skal have foretaget selv små operationer, mener britisk ekspert. (Foto: Colourbox)
Annonce:
Følg Sundhed

Normalt skal man tage dommedagsprofetier med et gran salt, men når det kommer fra højeste og mest kompetente sted, er det alligevel værd at høre efter.

Den anerkendte, britiske chef-embedslæge og professor Sally Davies, tager nu bladet fra munden og opfordrer i de kraftigst mulige vendinger læger og sundhedspersonale mod brugen af antibiotika.

Læs også:

9 ud af 10 slagtesvin har bylde-bakterie

Hvis ikke de ændrer den nuværende rundhåndede praksis, kan det ende med, at almindelige mennesker dør af simple infektioner, når de er indlagt - simpelthen fordi, der ikke er mere fungerende antibiotika.

- Undergangsscenariet er, at når jeg om 20 år får brug for en ny hofte, så vil jeg dø af en almindelig infektion, fordi vi er løbet tør for antibiotika, lyder det fra Sally Davies ifølge BBC.

Annonce:

Manglen på brugbar antibiotika vil skyldes, at mange bakterier vil have udviklet sig til at blive resistente, hvilket man allerede i dag ser med visse coli- og tuberkulosebakterier. Og konsekvenserne er ifølge Sally Davies ligeså aktuelle og potentielt katastrofale som et terrorangreb, naturkatastrofer eller en global pandemi.

- Der er få sundhedsudfordringer med potentielt større vigtighed for samfundet end resistens over for antibiotika. Det betyder, at vi er i en stadigt stigende fare for at udvikle infektioner, der ikke kan behandles, forklarer hun til den britiske avis The Guardian.

Antibiotikum øger risiko for abort

Den britiske professor barsler med en ny rapport og planlægger desuden at udfærdige en handlingsplan, der skal forhindre yderligere udvikling af antibiotikaresistente bakterier.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Spar med
Elpris LIGE NU
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:

Mest læste lige nu

Hvorfor får vi ikke bare får vores feriepenge i hånden, så snart vi har tjent dem?
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: