Annonce:
Annonce:

Sundhedstyrelsen: Antibiotika-advarsel er alvorlig

Der er bestemt grund til at tage antibiotika-advarlsen alvorligt, oplyser Sundhedsstyrelsen til ekstrabladet.dk

(Foto: Colourbox)
(Foto: Colourbox)
Annonce:
Følg Sundhed

Der er grund til at tage det alvorligt, når eksperter peger på, at antibiotika-situationen kan løbe løbsk.

Det vurderer Sundhedsstyrelsen over for ekstrabladet.dk.

Læs også: Ekspert slår alarm: Om 20 år dør vi af simple infektioner

- Det er et alvorligt problem, og derfor har vi også fokus på det. Bekymringen er ikke helt ny, men helt reel, og derfor har vi også haft stort fokus på det i løbet af de seneste 10-15 år, forklarer kontorchef Søren Brostrøm, sygehus- og beredskabschef i Sundhedsstyrelsen til ekstrabladet.dk.

Den anerkendte, britiske chef-embedslæge og professor, Sally Davies, advarer i dagens udgave af The Guardian om, at almindelige mennesker kan dø af simple infektioner, hvis ikke der skrides ind over for brugen af antibiotika.

Annonce:

Det kan nemlig betyde, at bakterier udvikler sig til at blive resistene, og dermed har sundhedspersonaler på landets hospitaler reelt ikke mulighed for at kurere infektioner.

- Der er få sundhedsudfordringer med potentielt større vigtighed for samfundet end resistens over for antibiotika. Det betyder, at vi er i en stadigt stigende fare for at udvikle infektioner, der ikke kan behandles, forklarer hun til den britiske avis The Guardian.

Problemet er dog en smule mere under kontrol i Danmark, mener Søren Brostrøm.

- Problemet er ikke helt lige så stort i Danmark som eksempelvis i Storbritannien, men der er grund til at tage det alvorligt. Også på globalt plan er der store problemer med resistente bakterier, og derfor isolerer vi også patienter, der bliver overflyttet til danske hospitaler fra udlandet, indtil vi er sikre på, at de ikke er inficeret, siger Søren Brostrøm og fortsætter:

Antibiotikum øger risiko for abort

- Det kan virke voldsomt for patienten, at sundhedspersonalet er helt pakket ind, men vi tager vores forholdsregler for at sikre, at eventuelle bakterier ikke spreder sig.

Annonce:

Også på den længere bane arbejder Sundhedsstyrelsen hårdt på at sikre, at vi også har virksomt antibiotika til rådighed om 20 år.

- Sundhedsstyrelsen har nedsat et særligt antibiotika-udvalg, og har samtidig også udsendt en vejledning til lægerne, så udskrivningen af antibiotika er så begrænset og smalspektret som muligt, forklarer Søren Brostrøm.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
’Man behøver ikke have ondt af Joachim, men...’
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Annonce:
Annonce: